Şekerbank

Kadın Çiftçilerin Şifalı Elleri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadın Çiftçilerin Şifalı Elleri
Tofidass

İzmir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce yürütülen "Kadın Çiftçilerin Şifalı Elleri" projesi kapsamında Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu'nun davetlisi olarak Denizli'yi ziyaret eden İzmir'li kadın çiftçiler ilk olarak İl Müdürlüğü brifing salonunda Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi teknik personellerince tıbbi ve aromatik bitkilerden olan kekik, adaçayı ve lavanta yetiştiriciliği kültürünün Denizli'de yerleşmesi, geliştirilmesi ve yöre ekonomisine sağladığı katkılar hakkında bilgi verildi.

Misafir kadın çiftçileri Pamukkale-Gözler mahallesinde Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ile birlikte karşılayan İl Müdürü Sezgin Kutlu Türkiye'de tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğine olan ilginin arttığına dikkat çekerek yaptığı açıklamada "90'lı yıllarda ilimizde zor şartlarda başlayan kekik yetiştiriciliği Müdürlüğümüzün katkılarıyla belirli bir noktaya geldi. Tıbbi ve aromatik bitkilerin dünya'da büyük bir pazarı bulunmaktadır. İhtiyaçlar her geçen gün farklılaşmaktadır. Biz bunun farkındayız. Dolayısıyla kekik yetiştiriciliğinin yanısıra ürün yelpazesini çeşitlendirmek istiyoruz. Adaçayı ve lavanta üretimini geliştirip yaygınlaştıracağız. Eğer öncü rolümüzü kaybetmek istemiyorsak daima çiftçilerimizle bir adım önde olmalıyız. İzmirli Kadın çiftçilerimizi Denizli'mizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz.  

Teknik personeller eşliğinde daha sonra kadın çiftçiler Pamukkale-Gözler Mahallesinde Kekik, Adaçayı ve Lavanta tarlalarını gezdi. Ayrıca Gözler Tarımsal Kalkınma kooperatifine ait kekik işletmesi de gezilip, işletme hakkında bilgiler verildi.

Denizli'de olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden çiftçilerden Sevinç Yıldız Hanım  "İzmir kekiği bilinen bir şehir. Ancak aldığımız bilgilerden öğrendiğimize göre dünya kekik üretiminin büyük bir kısmı Denizli'den karşılanıyor. İzmir'li olmama rağmen gurur duydum. Kekik, adaçayı ve lavanta yetiştiriciliği hakkında yararlı bilgiler edindik. Tarlaları gezdik, kekik üretim işletmesini gezdik. Çok faydalandık. Misafirperverliği nedeniyle Sezgin Kutlu müdürümüze çok teşekkür ediyorum. "dedi.  

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle BuluşuyorÖnceki Haber

Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Bu...

Yıldırım Düşmesi Küçükbaş Hayvanlar Telef OlduSonraki Haber

Yıldırım Düşmesi Küçükbaş Hayvanlar Tele...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar