Şekerbank

Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor
Tofidass

Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğünün işbirliği çerçevesinde gerçekleştirdiği  “Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi” bütün hızıyla devam ediyor.

Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi; tarımsal kalite ve verimi artırmaya yönelik tarımsal yeniliklerin, kadın çiftçiler ve ailelerinin odak noktası alınarak yaygınlaştırılmasıdır. Kadın çiftçi ve ailelerine teorik eğitimlerin yanında uygulamalı eğitimlerle tarımsal konularda farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır.

Kadın Çiftçiler her türlü eğitim çalışmalarıyla buluşturuluyor

GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü uzmanlarınca, Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi kapsamında düzenlenen eğitim çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor.

Kadın çiftçilerimiz için, GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma Eğitim Merkezi Müdürlüğündeki yem bitkileri demonstrasyon deneme arazisi alanına teknik gezi düzenlenerek, Yem bitkileri yetiştiriciliğinin önemi, yetiştirme teknikleri, tohum çeşitlerinin tanıtımının yanı sıra tarımsal kalite ve verimi artırmaya yönelik tarımsal yenilikleri öğrenme ve uygulama olanağı sağlandı.

Dicle Üniversitesi Veteriner fakültesine teknik gezi düzenlenerek, Veteriner fakültesi hocalarının koordinatörlüğü ile klinik uygulama ve laboratuvar gezdirildi. Ayrıca kadın çiftçilere Hayvanlarda iç ve dış hastalıklar, süt hijyeni ve teknolojisi, kişisel Hijyen konularında eğitim verilerek kalite ve verimi artırmaya yönelik tarımsal yeniliklerin kadın çiftçilere yaygınlaştırılması sağlandı.

İlçelerden Ergani ilçesi Sesverenpınar Köyü ve Çermik İlçesi Konuksever Köyü’nde kadın çiftçilere yine, GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü uzmanlarınca Yayım Projesi çalışmalarına yönelik hayvancılık eğitimi toplantısı gerçekleştirildi. Katılımcılara; büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, hayvanlarda iç ve dış hastalıklar, ahır ve ağıl hijyeni konularında eğitim verildi. Katılımcılara  çeşitli ikram ve hediyeler dağıtıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Belediyeden Üreticilere Lavanta Fidanı DağıtıldıÖnceki Haber

Belediyeden Üreticilere Lavanta Fidanı D...

Kadın Çiftçilerin Şifalı ElleriSonraki Haber

Kadın Çiftçilerin Şifalı Elleri

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar