Şekerbank

Kadın Çiftçilere Arıcılık Eğitimi Veriliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadın Çiftçilere Arıcılık Eğitimi Veriliyor
Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında desteklenen Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Kırsal Kesimdeki Kadınlarımıza Sosyal Statü Projesi'nin eğitimlerine Korkut ve Hasköy'de devam ediyor.
Tofidass

Muş İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, SODES programı kapsamında yürütülen "Kırsal Kesimdeki Kadınlarımıza Sosyal Statü" Projesi faaliyetlerinden olan Organik Arıcılık eğitimi Korkut ve Hasköy ilçelerinde verilmeye başlandı. 10 sürecek olan teorik eğitimden sonra 10 gün süreyle uygulamalı eğitim verilecektir. Uygulanan olan eğitime Hasköy'den 15 kadın çiftçi katılırken, Korkut'tan da 15 Kadın çiftçi katılıyor.

Korkut ilçesi halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen eğitime, İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, İl Müdür Yardımcısı Ferit Yıldız, Korkut Gıda Tarım ve Hayvancılık  Müdürü Alparslan Kenger, Korkut Gıda Tarım ve Hayvancılık  Müdürü Bilal Elkatmış, Hasköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şefik Elçi, Korkut Halk Eğitim Merkezi Müdürü Naim Karadoğan ve 30 kadın çiftçi katıldı.

Kadın Çiftçi eğitiminde, Hayvan sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü Teknik Personellerinden Arıcılık Teknikeri Ali Ercan Tekgül; "Arı ve Bireyleri, Arı Hastalıkları ve Mücadele, Arı Hastalıkları ve Zararları, Beslenme, İlkbahar ve Sonbahar Bakımları, Arı Ürünleri, Alet ve ekipmanlar, Gezginci Arıcılık, Bölgemizin Arıcılık Faaliyetleri için Yeri ve Önemi"  konuları hakkında eğitimler verildi.

Korkut ve Hasköy İlçelerinde düzenlenen eğitimlere katılarak kursiyerlere hitaben konuşan Çolakoğlu; "Bu projedeki amacımız, kadınlarımıza bir istihdam alanı oluşturmak ve aile ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlamaktır" dedi.

Muş'ta kırsal alanda ne kadar çok çiftçi kadın istihdama kazandırıp ne kadar çok bal elde edilirse o kadar başarılı olunacağına vurgu yapan Çolakoğlu; " Arıcılık sektörü ekonomik kazancın bol olabileceği bir sektördür. İlimiz bitki florası ve aroması, kirlenmemiş toprak ve bitki örtüsüyle doğal ve organik bir şehirdir. Bu nedenle arıcıların ilk uğrak yerlerindendir. İlimize çok sayıda gezginci arıcı gelmektedir. Yerli arıcıların sayısını artırmak gayreti içerisindeyiz.  Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak projemizi çok başarılı bir şekilde uygulayıp, her bir ana faaliyetimizin uzun vadede büyük projelere dönüştürmek ve bu ana faaliyetlerin sürdürülebilirliği sağlamaktır. Projemizde hedef grubu olarak kadın seçmemizdeki amaç, kadınları ön plana çıkarmaktır. Ülkemizde kırsal kesimde aile ekonomisinin yükünü çeken kadınlardır. Ama onları ön plana çıkartan program ve proje sayısı yetersizdir. Bu proje ile aynı zamanda ilimizde model oluşturmayı hedeflemekteyiz" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Deniz Patlıcanı Yakalayanlara Cezaları KesildiÖnceki Haber

Deniz Patlıcanı Yakalayanlara Cezaları K...

Ekmekte fiyat tartışması büyüyorSonraki Haber

Ekmekte fiyat tartışması büyüyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar