Şekerbank

İvesi Irkı Koç Dağıtımı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İvesi Irkı Koç Dağıtımı Yapıldı
Çal İlçesinde 41 Baş İvesi Irkı Koç Dağıtıldı
Tofidass

Ülkemiz ve ilimiz ekonomisinde önemli bir yer tutan küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin geliştirilmesi, alınan verimin arttırılması ve ülke ve Denizli ekonomisine olan katkısının arttırılması için Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü çalışmaları yoğun olarak sürdürülmektedir.

Bu kapsamda uygulanan çalışmalardan birisi de Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma Projesidir. Bu proje kapsamında yetiştiricilerin elinde bulunan koyun sürülerine yüksek vasıflı damızlık koçların katılımıyla işletmelerin mevcut verimliliğin artırılması amaçlanmaktadır. Böylelikle koyunculuğun geliştirilmesi sağlanarak, et ve süt verimliliğini arttırmak, kırsal bölgede yaşayan vatandaşlarımızın alım güçlerini yükseltmek ve milli ekonomiye katkı sağlamaktır.

Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma Projesi Denizli'de 2009 yılından beri uygulanmakta olup, 2015 yılında da Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce Çal yöresi şartlarına uygun ivesi ırkı koçlar temin edilerek yetiştiricilerimize dağıtımı kararlaştırılmıştır. Çal İlçesinde 2003 yılında 14.600 baş koyun varlığına sahipken 2014 yılında çeşitli destek ve projelerle 34.874  baş koyun varlığına ulaşmıştır.

Proje kapsamında Çal İlçesi Denizler, Hançalar, Peynirci, Sakızcılar, Bayıralan ve Yukarıseyit Mahallelerinden 10 yetiştiriciye toplam 41 baş Damızlık İvesi Irkı Koç dağıtımı gerçekleşmiştir.

2 Ekim Cuma günü yapılan koç dağıtım törenine Çal Kaymakamı Selami KORKUTATA, Çal Belediye Başkanı Fethi AKÇAN, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin KUTLU, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet KARABULUT, Çal İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Aydoğan GÜRCAN ve Çal Ziraat Odası Başkanı Haşim Ahmet ÇİL ile sürü yöneticileri katılmıştır.

Koç dağıtım töreninde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin KUTLU; projenin önemini vurgulayarak, bu tür projelerle çiftçilerimize destek olmaya devam edileceğini ve hayvan ırklarının, özellikle et, süt ve yavru verimi bakımından üstün ırklar seviyesine çıkarılmasının amaçlandığını belirtti.

Sürü Yöneticilerine yapılan kura ile koçlar teslim edildikten sonra koç dağıtım töreni sona erdi. ​

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bamya Tarla Günü DüzenlendiÖnceki Haber

Bamya Tarla Günü Düzenlendi

Organik Tarım YaygınlaşıyorSonraki Haber

Organik Tarım Yaygınlaşıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar