Şekerbank

İlk Uluslararası Gıda Kaybı ve İsrafı Farkındalık Günü 29 Eylül 2020’de kutlanacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İlk Uluslararası Gıda Kaybı ve İsrafı Farkındalık Günü 29 Eylül 2020’de kutlanacak
Tofidass

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), BM Çevre Programı ve diğer ortaklarıyla yarın – 29 Eylül’de - ilk Uluslararası Gıda Kaybı ve İsrafı Farkındalık Günü’nü kutlayacaklar.

Gün, yükselen küresel açlık ve iklim değişikliği, COVID-19 salgınının milyonlarca insanın gıda ve beslenme güvenliği üzerinde devam eden tehdidi ve salgından kaynaklanan hareket ve ulaşım kısıtlamalarıyla artış gösteren gıda kaybı ve  israfı kapsamında ele alınacak.

COVID-19 bir yana, her sene dünyadaki gıdanın yüzde 14’ü satış aşamasına ulaşamadan kayboluyor. Yaşanan gıda kaybı yıllık 400 milyar dolara mal olurken, gıda kaybı ve israfı birlikte küresel sera gazı salımınının yüzde 8’ini oluşturuyor.

Bu küresel etkinlik, gıda kaybı ve israfını önlemek için herkesi harekete geçirecek  güçlü bir mesaj göndermek için de büyük bir fırsat.

Etkinlik 29 Eylül’de Ankara saatiyle 17:00-20:30 arasında dijital olarak kutlanacak.

Bu önemli Gün, BM Genel Kurulu’nun 75. oturumunda Gıda kaybı ve israfına dur diyelim. İnsanlık için. Gezegenimiz için teması altında gerçekleşecek.

Etkinlik, Andora, Arjantin ve San Marino gibi BM Genel Kurulu’nda gıda kaybı ve israfının uluslararası gün olarak kutlanması için geçen sene oy birliğiyle destek veren ülkeler ve gıda kaybı ve israfının azaltıması için öncü küresel çaba gösteren iki BM Ajansı, FAO ve BM Çevre Programı’nın ev sahipliğinde düzenlenecek.

Etkinlik programı şu şekilde: QU Dongyu, FAO Genel Direktörü; Inger Andersen, BM Çevre Programı İdari Direktörü; BM Genel Sekreteri António Guterres’den video mesaj; Luis Basterra, Arjantin Tarım, Hayvancılık ve Balıkçılık Bakanı; Maria Ubach Font, Andora Dışişleri Bakanı; Luca Beccari, San Marino Dışişleri, Uluslararası Ekonomik İşbirliği ve Telekomünikasyon Bakanı; Bekir Pakdemirli, Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanı; Stella Kyriakides, AB Sağlık ve Gıda Güvenilirliği Komisyonu Üyesi’nden video mesaj; Gilbert F. Houngbo, Tarımsal Kalkınma Uluslararası Fonu Başkanı; David Beasley, Dünya Gıda Programı İdari Direktörü; Martien van Nieuwkoop, Dünya Bankası Tarım ve Gıda Küresel Direktörü ve Şef José Andrés’ten bir video mesaj.

 Açılış konuşmalarından sonra gıda kaybı ve israfı ve sürdürülebilirlik ile inovasyon üzerine iki panel oturumu gerçekleşecek.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kuduz Hastalığına Karşı Yaban Hayvanlarına Havadan Aşılama Çalışması Yeniden BaşlıyorÖnceki Haber

Kuduz Hastalığına Karşı Yaban Hayvanları...

“29 Eylül Uluslararası Gıda Kaybı Ve İsrafı Farkındalık Günü”Sonraki Haber

“29 Eylül Uluslararası Gıda Kaybı Ve İsr...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar