Şekerbank

İlk Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi Aydın’da Kuruluyor…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İlk Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi Aydın’da Kuruluyor…
Ülkemizde ilk olması itibariyle pilot il olarak seçilen Aydın ilinde yapılması düşünülen Su Ürünleri TDİOSB (Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi) kapsamında Aydın'da bir dizi toplantılar yapılıyor.
Tofidass

İlki 19.03.2015 tarihinde yapılan toplantının ikincisi 21.08.2015 tarihinde Vali Erol Ayyıldız başkanlığında yapıldı.

Yapılan toplantıya Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Şahin, Vali Yardımcısı Halil Canavar ile Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü V. Yılmaz Bozkır, Müdür Yardımcısı Selçuk Bora Yılmaz,  Çevre ve Şehircilik İl Müdürü M.Taha Al, DSİ 21. Bölge Müdür Yardımcısı Adnan Eken, ADÜ Zıraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Kızılkaya, ADÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Kılınç, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Aydın Şube Müdürü Nihat Andaç, Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Park Müdürü M.Mesut Gümüş ile saha çalışmaları yaparak bölgenin mevcut durumunu raporlayacak olan Adnan Menderes Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nden konu ile ilgili öğretim üyeleri katıldı.

Toplantıda, Aydın ilinde, ilk etapta ülkemizin, önemli tarımsal potansiyeli olan balıkçılık faaliyetlerinin mevcut durumu, gelişme potansiyeli ve gelişimin önündeki engeller, su ürünleri üretiminin çeşitlendirilmesi, yatırım, istihdam ve ihracat potansiyelinin geliştirilmesi, bölgedeki mevcut yenilenebilir ve jeotermal enerji kaynaklarının durumu, potansiyelin tarımda özellikle seracılık, tarımsal ürün kurutma ve su ürünleri üretiminde değerlendirilebilme imkanları, yaşanan problemler, tıkanıklıklar ve çözüm önerileri, ülkemizin yavru balık ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayan ve ihracatımızda önemli payı olan bölgedeki mevcut yavru balık üretim tesislerinin deşarj sularının fiziki ve kimyasal analizi, Bafa Gölünün kirlenmesine etkisi, Bafa gölünün aslının tatlı veya tuzlu su kaynağı olup olmadığını tespiti, tuzluluk oranının artış sebeplerinin tespiti, denizle yeraltı bağlantısının olup olmadığı ve mevcut tesislerin deşarj sularının tuzlanmaya etkisinin olup olmadığı ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Akademisyenler tarafından bölge ile ilgili raporlama işlemleri ve mevzuat değişiklikleri tamamlandıktan sonra ülkemizde pilot il olarak İAydın'da yapılması planlanan  TDİOSB çalışmalarına başlanacak.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kurbanlık Hayvan Pazarı DenetlendiÖnceki Haber

Kurbanlık Hayvan Pazarı Denetlendi

Kurbanlık hayvan sıkıntısı yaşanmayacakSonraki Haber

Kurbanlık hayvan sıkıntısı yaşanmayacak

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar