Şekerbank

Kurbanlık hayvan sıkıntısı yaşanmayacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kurbanlık hayvan sıkıntısı yaşanmayacak
Bakanlık işi sıkı tuttu kurbanlıkta sıkıntı yaşanmayacak
Tofidass

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, yaklaşan kurban bayramı münasebetiyle yurt genelinde kurbanlık hayvan yetiştiriciliği yapan işletmelerin mevcut hayvan varlığını tespit etti. Kurbanlık şartlarına uyan 1 milyon 230 bin büyükbaş ve 3 milyon 830 bin küçükbaş hayvan varlığı ile vatandaşlar bu sene de kurbanlıkta sıkıntı yaşamayacak.

Bakanlık, yaklaşan kurban bayramı münasebetiyle kurbanlık hayvan varlığı tespiti çalışmalarını tamamladı. Çalışmalar sonucunda kurbanlık hayvan şartlarını haiz büyükbaş hayvan varlığı 1 milyon 230 bin, küçükbaş hayvan varlığı ise 3 milyon 830 bin baş olarak tespit edildi. Son üç yılın ortalama değerlerine göre ülkemizde yılda 840 bin büyükbaş, 2 milyon 300 bin küçükbaş hayvan kurbanlık olarak kesildiği dikkate alındığında mevcut kurbanlık hayvan potansiyelinin öngörülen ihtiyacının üzerinde olduğu görülmektedir.

Kurban alırken kulak küpesine dikkat

Vatandaşların kurban ibadetlerini sorunsuz yerine getirmelerini sağlamak üzere “Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ” yürürlüğe girdi. Gıda güvenliği, hayvan sağlığı ve refahının dikkate alındığı çevre hijyen standartlarının sağlandığı söz konusu tebliğ hükümlerine göre hizmetlerin yürütülmesinde vatandaşların azami gayret göstermesi toplum sağlığı için önem arz ediyor.

Vatandaşlar kurbanlık alırken hayvanların sağlıklı, besili, kulak küpesi bulunan, veteriner sağlık raporu/hayvan pasaportu/nakil belgesi olan ve hayvan kimlik sistemine kayıtlı, öncelikle erkek ve yaşını doldurmuş olanlardan seçmeye; çok zayıf, bakışları donuk, tüyleri karışık ve mat olan, salya ve gözde akıntısı bulunan, çevreye karşı aşırı tepkili veya çok duyarsız hayvanlar ile gebe veya yeni doğum yapmış, çok genç ve gelişimini tamamlamamış hayvanlar ile ve damızlık değeri yüksek dişi hayvanları kurbanlık olarak seçmemeye özen göstermelidir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İlk Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi Aydın’da Kuruluyor…Önceki Haber

İlk Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi...

KKYDP 10. Etap Hibe Sözleşmeleri İmzalandıSonraki Haber

KKYDP 10. Etap Hibe Sözleşmeleri İmzalan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar