Şekerbank

İl Tarım Ve Orman Müdürlüğünden “Dünya Kadın Çiftçiler Günü” Kutlaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İl Tarım Ve Orman Müdürlüğünden “Dünya Kadın Çiftçiler Günü” Kutlaması
Tofidass

"15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü" nedeniyle Yalova'lı Kadın Çiftçiler İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde biraraya geldiler.

Kadın Çiftçiler Günü nedeniyle İl Müdürlüğünde düzenlenen programa Vali Muammer Erol, Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Ak Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar, MHP İl Başkanı Namık Öz, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Selihan Dicle Şimşek, Kurum Müdürleri, Kadın Muhtarlar, Kadın Kooperatif Başkanları ve üyeleri ile alanlarında başarılı çalışmalara imza atan örnek kadın çiftçiler katıldı.

Programda Kılıç köyünden kadın çiftçi Yasemin Aydoğsa yaptığı konuşmada tarımsal çalışmalardan kısaca bahsederek İl Müdürlüğünden aldığı tarımsal desteklerle çiftçiliği büyük bir hevesle yapmaya devam ettiğinden söz etti.

İl Müdürü Suat Parıldar ise yaptığı konuşmada kadın emeğinin, azminin ve girişimciliğinin etkisine yürekten inandıklarını ve tarımda kadınların başarılı çalışmalarını görmekten büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, "Her fırsatta kadın çiftçilerimizin tarımsal üretimdeki başarılarına destek oluyor ve bunun artması için çalışıyoruz.

Tarih boyunca kadının üretkenliği, onun toprak ana ile özdeşleşmesine yol açmış ve toprak ana kelimesi karşılığını bulmuştur. Çiftçi kadınlarımız yeri geldiğinde tarlada çift sürmekte, tohum ekmekte, yeri geldiğinde ürününü hasat etmekte, hayvanlarına bakmakta, tarımın her alanında çalışmaktadırlar. Bunların yanı sıra ev işlerini yürütmekte, annelik gibi kutsal bir görevi de beraberinde yerine getirmektedir.

15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü münasebetiyle biraraya geldiğimiz bu günde belirtmek isterim ki bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kadın üreticilerimizin kendi hayatlarında kontrol sahibi olmaları ve tarımda güçlenmeleri için var gücümüzle çalışacağız. Kaynaklarımızı, kadınlarımızın gücü ve azmiyle birleştirebilecek her türlü girişim ve projeyi desteklemeye devam edeceğiz. Bu vesileyle tüm kadın üreticilerimizin 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü'nü kutluyorum" dedi.

Konuşmanın ardından kadın çiftçilerin uyguladığı projeler ve önümüzdeki dönemde yapılacak tarımsal faaliyetler hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Meteoroloji’den art arda uyarılar! 44 kentte etkili olacakÖnceki Haber

Meteoroloji’den art arda uyarılar! 44 ke...

Meyve sebze mamulleri 2 milyar dolar ihracata koşuyorSonraki Haber

Meyve sebze mamulleri 2 milyar dolar ihr...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar