Şekerbank

Hibeli Kıvırcık Irkı Damızlık Koç Dağıtımı Yapılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hibeli Kıvırcık Irkı Damızlık Koç Dağıtımı Yapılacak
Tofidass

Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün yapmış olduğu  "Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi" kapsamında; % 30 yetiştirici % 70 Bakanlık katkılı 65 adet 1-2yaş aralığında kıvırcık ırkı damızlık koç dağıtımı yapılacak.

Projede sürü büyüklüğü en az 100 baş olan, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğine üye, Bakanlıkça tarımsal desteklemelerden men edilmemiş, sürü büyüklüğü 100-149 arası olanlar 2, 150-199 arası olanlar 3, 200 ve üzeri olanlar 4 damızlık koç olmak üzere yetiştiricilere 15 Temmuz-01 Ağustos 2016 tarihleri arasında başvuru alındı. İl Müdürlüğünce yapılan müracaatlarda 36 işletme sahibi proje şartlarına uygun bulunmuş ve toplamda 114 baş kıvırcık ırkı koç talebi alındı.

İl Müdürlüğü toplantı salonunda 65 baş damızlık koçun hak  sahiplerini belirlemek amacıyla yetiştiricilerin de katılımıyla kura çekimi yapıldı. Kura çekimine İl Müdürü Hacı Dursun YILDIZ, İl Müdür Yardımcısı Erkal GEDİKLİ, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Devrim TORAMAN, Ziraat Odası Başkanı Ahmet SEVİNEN, Bilecik İli Damızlık Koyun ve Keçi Damızlık Birliği Başkanı Cemil İNCE ve yetiştiricilerimiz katıldı.

Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü yaptığı konuşmada; "Öncelikle işletmelerin kendilerine ait damızlık koçları çıkartacaklarını, Karacabey Tarım İşletmesinden 1-2 yaş aralığında kıvırcık ırkı damızlık amaçlı koçlar alınacağını ve bu koçları sürüye katarak kayıp olmuş kıvırcık ırk özelliklerine sahip kuzular elde edilecektir. Bu projeyi 3 yıl sürdürmeyi planlıyoruz. Dolayısı ile talep eden tüm yetiştiricilerimizin faydalanması sağlanmış olacaktır. 16 Ağustos günü Karacabey Tarım İşletmesinden seçim yapılmaya gidilecek olup; akabinde koçlar İlimize getirilerek 18 Ağustos Perşembe günü saat 15.00 da Sayın Valimizin katılımları ile İl Müdürlüğümüzde hak sahiplerine dağıtımları yapılacaktır" dedi.

Yetiştiricilerle beraber yapılan kura çekilişi sonucu asil ve yedek listeler belirlendi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sertifikalı Tohum ve Fidan Desteği İçin Son Başvuru 2 Eylül...Önceki Haber

Sertifikalı Tohum ve Fidan Desteği İçin...

Tarım İl Müdürü Görevden UzaklaştırıldıSonraki Haber

Tarım İl Müdürü Görevden Uzaklaştırıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar