Şekerbank

Hedef Dane Kaybını Minimuma İndirmek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hedef Dane Kaybını Minimuma İndirmek
Tofidass

Hasat mevsimine az bir zaman kala, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Ankara'daki ürün kayıplarını en aza indirmek amacıyla Biçerdöver Kontrolör Kursu düzenledi.

02-06 Mayıs tarihleri arasında İl Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen eğitime ilçe müdürlüklerinde görevli teknik elemanlar katıldı. İl Müdürlüğü'nde görevli teknik personellerin eğitici olarak görev aldığı kurs kapsamında katılımcılara, biçerdöverlerin çalışma prensibi ile hasat sırasında dane kaybına neden olan faktörler konusunda slaytlar eşliğinde bilgiler verildi.

Eğitim programı kapsamında kursiyerlerle bir araya gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz, hububat üretiminde önemli bir paya sahip olan Ankara'da dane kaybını minimum seviyeye indirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Çiftçilerin üretim maliyetlerini azaltmak amacıyla Bakanlıkça birçok destekleme programlarının hayata geçirildiğinin altını çizen İl Müdürü Korkmaz, "Çiftçilerimizin eğitim ve yayım faaliyetleri ile verimli ve kaliteli üretim yapmalarının sağlanmasında denetimler de büyük önem taşımaktadır. Bu açıdan biçerdöver kontrollerini dane kaybını önleme ve kaliteyi sağlama yolunda çok önemli bir adım olarak görüyoruz.  Çiftçilerimizin türlü zorluklarla ürettiği ürününün en az kayıpla hasadının yapılmasını sağlamak hem çiftçimize hem de milli servetin korunmasına katkı sağlayacaktır" dedi.

Dünya'nın hızla değiştiğini ve gelinen noktada Türkiye'deki çiftçilerin artık dünyadaki diğer çiftçilerle rekabet etmek durumunda olduğunu vurgulayan İl Müdürü Korkmaz, böyle bir ortamda çiftçilerin rekabet gücünün artırılması, üretimde kalite ve verimin yükseltilmesi ile, maliyetlerin düşürülerek pazarlama yeteneği yüksek işletmelerin ortaya çıkarılmasının büyük önem taşıdığını kaydederek, bu konuda tarım çalışanı teknik personele büyük görevler düştüğünü sözlerine ekledi.

Beş gün süren eğitimin ardından katılımcılara sertifikaları verildi. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ergan Kuru Fasulyesinin Tanıtım Projesi DüzenlendiÖnceki Haber

Ergan Kuru Fasulyesinin Tanıtım Projesi...

Fidan üreticileri değerlendirme toplantısı düzenlendiSonraki Haber

Fidan üreticileri değerlendirme toplantı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar