Şekerbank

Ergan Kuru Fasulyesinin Tanıtım Projesi Düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ergan Kuru Fasulyesinin Tanıtım Projesi Düzenlendi
Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü ve Çayırlı Fasulye Üreticileri Birliği tarafından hazırlanan 'Ergan Kuru Fasulye (Beyaz Altın) Çeşidinin Tanıtılması ve Yayım Projesi' tanıtım toplantısına katıldı.
Tofidass

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından finanse edilen Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Çayırlı Kuru Fasulye Birliği Üreticileri işbirliği ile yürütülen Ergan Kuru Fasulye Çeşidinin Tanıtılması ve Yayım Projesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Hilton Otelde düzenlenen tanıtım toplantısına Vali Süleyman Kahraman, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Erzincan Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Halit Mutlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yaşar Felekoğlu, Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Birol Karadoğan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, teknik personel ve kuru fasulye üretimi yapan çiftçiler katıldı.

Toplantıda ilk olarak konuşan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Birol Karadoğan, tarımda ar-ge çalışmalarının önemine değindi. Son yıllarda ar-ge çalışmalarına ağırlık verildiğini kaydeden Enstitü Müdürü Karadoğan, 2015 yılında tescili yaptırılan Ergan Fasulyesinin ar-ge çalışmalarının başarılı bir sonucu olduğunu söyledi.

Ardından söz alan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz ise Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinatörlüğünde, Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü  işbirliği ile uygulanacak olan projenin, Türkiye genelinde Bakanlığa sunulan 256 proje arasında ilk 9 proje arasına girerek, Bakanlık tarafından onaylanarak finanse edildiğini söyledi.

Toplantıda son olarak konuşan Vali Süleyman Kahraman, projenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, Erzincan’ın marka ürünlerini daha sistemli bir şekilde üretmek ve tanıtmak için daha çok çalışmak gerektiğine değindi. Konuşmasını sürdüren Vali, “Ergan Kuru Fasulye (Beyaz Altın) Çeşidinin Tanıtılması ve Yayım Projesi vesilesiyle bir araya geldik. Bu projemizin hazırlanmasında emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu yıl gerek tulum peyniri olsun gerekse kuru fasulye olsun Erzincan’ın marka ürünlerini daha sistemli bir şekilde üretmek ve tanıtmak için birçok kez bir araya geldik. İnşallah bu emeklerimizin karşılığını fazlasıyla alacağız. Ülkemizin ve şehrimizin kalkınmasına hep birlikte katkı sunacağız. Erzincan’ın bereketli topraklarını girişimci ruhumuzla birleştirip güzel ürünler ortaya koyacağız. Kuru fasulye hem besin değeri hem de tüketim açısından en çok rağbet gören ürünlerin başında geliyor. Erzincan ovası kuru fasulye üretimi için eşsiz tarım arazilerine sahip. Sulama ve ulaşım yönünden elverişli olması işimizi daha da kolaylaştıracaktır. Modern yöntemler kullanılırsak çiftçilerimiz de emeklerinin karşılığını fazlasıyla alırsa üretimde arzu ettiğimiz noktalara geleceğimize inanıyorum. Devletimiz, özellikle çiftçi kardeşlerimize birçok teşvik paketiyle destek sunuyor. Bizler de bu desteklerin yerli yerinde kullanılması için çalışıyor, böyle güzel projelerle çiftçilerimize katkı sunuyoruz. Herkes üzerine düşeni yaptığı sürece insanımızın emekleri kazanca dönüşecektir. Erzincan’ın turizm başta olmak üzere tarım ve hayvancılık alanlarındaki potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Erzincan’ın selameti, huzur ve refahı için tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla aziz milletimize hizmet aşkıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ben tekrar bu güzel projenin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze, tüm çalışanlarına teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Toplantıda sulama konusuna değinen Vali Süleyman Kahraman, tarımda salma sulama veya vahşi sulamanın önüne geçilmesi gerektiğini, yağmurlama ve damla sulamanın teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı.

Toplantıda daha sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı Proje Koordinatörü Nesimi Eraslan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli Ziraat Yüksek Mühendisi Zehra Adaş ve Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü personeli Ziraat Mühendisi Selçuk Yılmaz tarafından yapılan sunumlarla projenin tanıtımı gerçekleştirildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Destekleme ödemeleri çiftçiye 'can suyu' olacakÖnceki Haber

Destekleme ödemeleri çiftçiye 'can suyu'...

Hedef Dane Kaybını Minimuma İndirmekSonraki Haber

Hedef Dane Kaybını Minimuma İndirmek

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar