Şekerbank

Gürer: İhbar Edilen Çiftlik Bank Vurgunu Neden Önlenemedi?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gürer: İhbar Edilen Çiftlik Bank Vurgunu Neden Önlenemedi?
Tofidass

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Çiftlik bank vurgunu patlak vermeden 1 yıl önce yapılan ihbarın neden değerlendirilmediğini, soru önergesiyle Meclis Gündemine taşıdı. Önergeye yanıt veren Gümrük ve Ticaret Bakanı Nihat Zeybekçi, mevzuat kapsamında, adli ve idari işlemlerin titizlikle yerine getirildiğini iddia etti. 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Çiftlik bank vurgunuyla on binlerce kişinin milyonlarca lirasını çarpıp Uruguay’a kaçan ‘tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın’ın, dolandırıcılık olayıyla ilgili kamuoyunun merak ettiği soruları ve kafalarda oluşan soru işaretlerini, TBMM gündemine taşıdı. 

BİR YIL ÖNCEKİ İHBAR NEDEN DEĞERLENDİRİLMEDİ?

Geçtiğimiz aylarda patlak veren skandalla ilgili yazılı soru önergesi veren Ömer Fethi Gürer, “'200 bin liraya aylık 50 bin lira gelir getirmeyi' vaat ederek Çiftlik Bank adı ile kurduğu düzenle yurttaşları dolandıran kişinin önceden belirlenmesini sağlayacak bir denetim uygulaması sağlayacak yasal düzenlemeler yok mudur? Bu bağlamda ihmali olanlar var mıdır? Bir yıl önce suç duyurusunda bulunan Sermaye Piyasası Kurulu'na rağmen gereken önlemler alınmamıştır? BDDK, TBB başta olmak üzere, Gümrük Ticaret Bakanlığı dâhil, yaşanabilecek sorunu görememesinin nedeni nedir? Çiftlik Bank benzeri başka girişimlerin de olduğu doğru mudur? Varsa ne yapılmaktadır?” şeklindeki sorulara yanıt verilmesini istedi. 

Önergeye yanıt veren Gümrük ve Ticaret Bakanı Nihat Zeybekçi, Hükümetimizce çeşitli kanallardan ulaşan ihbar ve şikâyetler doğrultusunda Çiftlik Bank'ın işlem ve faaliyetlerinin denetimine 6 Ekim 2017’de başlandığını söyledi. 

Bakan Zeybekçi, İlgili mevzuat hükümleri doğrultusunda gerekli adli ve idari işlemlerin ise titizlikle yerine getirildiğini savundu. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise, on binlerce vatandaşın 500 milyon lirayı aşan parasını, milletin gözünün içine baka baka dolandıran şahısla ilgili daha önce yapılan ihbarlar ve şikâyetlerin dikkate alınıp gereği yapılsa bu durum önlenirdi, “ Atı alan Üsküdar’ geçtikten sonra denetimlere başlanmış.  Böylesine geniş çaplı bir dolandırıcılık olayının, herhangi bir şikâyet ve ihbara gerek kalmadan bile devletin ilgili birimlerinin sorgulaması gerekirdi. Bu yapılmadığı gibi ihbara rağmen dolandırıcı şahıs faaliyetlerini sürdürmüş ve milyonlarca liralık vurgunu yapıp, Uruguay’a kaçmıştır” dedi. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, soru önergelerine Bakan Nihat Zeybekçi tarafından verilen yanıtı ‘yetersiz yanıt’ olarak değerlendirdi ve “Önergemizdeki soruların çoğu yanıtsız kalmıştır. Bakanlığın bu soruları geçiştirmek yerine ihmalin üzerine gidip sorumlulara gerekli müeyyideyi uygulaması daha mantıklı bir davranış olurdu” diye konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fındık Kurdu MücadelesiÖnceki Haber

Fındık Kurdu Mücadelesi

Dicle İlçesinde 500 Arılı Kovan Dağıtımı YapıldıSonraki Haber

Dicle İlçesinde 500 Arılı Kovan Dağıtımı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar