Şekerbank

Gümüşhane'de Üreticilere 50 Bin Fide Dağıtımı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümüşhane'de Üreticilere 50 Bin Fide Dağıtımı Yapıldı
Tofidass

Gümüşhane İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Merkez, İl ve ilçelerdeki çiftçilere 50 bin aşılı domates, biber ve hıyar fidesi dağıtımı yapıldı.

İl Özel İdaresi kaynakları ile finanse edilen "Sebze Üretiminin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında yüze 70 hibeli 28 bin adet domates fidesi, 10 bin adet hıyar ve 12 bin adet biber fidesi alımı yapılarak, İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından başvurusu alınan çiftçilere toplam 50 bin adet fide dağıtımı yapıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Çoruh havzasında yer alan Merkez, Torul ve Kürtün ilçeleri ile Yukarı Fırat Havzalarında yer alan Köse, Kelkit ve Şiran ilçeleri için ayrı ayrı projeler hazırladıklarını belirten İl Müdürü Edip Birşen, "Bu yıl yaklaşık 102 ton yem bitkisi tohumu dağıttık. Kelkit, Köse ve Şiran ilçelerimizde daha çok yem bitkisi tohumu desteklemesi yaptık. Gümüşhane Merkez, Torul ve Kürtün ilçelerimize ise seracılık, çilek yetiştiriciliği ve ceviz yetiştiriciliğini ön planda tuttuk" dedi.

Geçtiğimiz yıllarda il özel idaresi destekli yüzde 70 hibeli  60 adet sera  kurduklarını ifade eden Birşen, İlimizde seracılık son dönemlerde gelişme göstermiştir. 250 metre kare sera 200 dönümlük bir kuru tarım alanına eş değer bir gelir getiriyor. Dolayısıyla seracılık bölgemizin iklim ve toprak yapısına uygundur.  Bizim hedefimiz üretim sezonunu tam yıla yayabilmek ve örtü altı yetiştiriciliğini yaygınlaştırabilmektir dedi.

Çiftçilerin talepleri doğrultusunda İl Özel İdaresi kaynakları ile finanse edilerek Sebze Üretiminin Geliştirilmesi Projesi kapsamında yüze 70 hibeli 28 bin adet domates fidesi, 10 bin adet hıyar ve 12 bin adet biber fidesi alımı yapılarak, İl ve İlçe Müdürlükleri tarafından başvurusu alınan çiftçilere toplam 50 bin adet fide dağıtımını yaptıklarını belirten Birşen, "Bu fideler toprakla buluştuktan sonra İlimizin tarımsal üretimine 1 Milyon TL lik bir gelir elde edilecektir. Bu destekleri bize sağlayan Başta Sayın Valimize, Milletvekillerimiz Sayın Cihan Pektaş ve Sayın Hacı Osman Akgül'e, Gümüşhane tarımına vermiş oldukları desteklerden dolayı çiftçilerimiz adına şükranlarımızı arz ediyorum. Toprakla buluşacak bu fidelerin ilimizin tarımsal hasılasına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Program, fide dağıtılmasıyla son buldu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ceviz Fidanları Afşin’de Toprakla BuluşuyorÖnceki Haber

Ceviz Fidanları Afşin’de Toprakla Buluşu...

Yenişarbademli İlçesinde Ceviz Fidanı Dağıtımı YapıldıSonraki Haber

Yenişarbademli İlçesinde Ceviz Fidanı Da...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar