Şekerbank

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Destekli Tesislere Görkemli Açılış Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Destekli Tesislere Görkemli Açılış Yapıldı
Tofidass

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında Muğla İli Ortaca İlçesinde yapılan tesislerin açılış töreni yoğun aktılımla gerçekleşti.  2006-2016 yılları arasında hibe desteği ile hayata geçen 12 tesisin toplu açılış töreni Muğla Valisi Amir Çicek’in katılımı ile gerçekleştirildi.

Törene, Muğla Valisi Amir Çiçek’in yanı sıra Muğla İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazif Ekici, birçok İl ve İlçe Müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda davetli katıldı. Projeler ve yatırımlar hakkında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Makine Mühendisi Ali Ölmez bilgi verdi.

Açılış konuşmasını açılışa ev sahipliği yapan Ortaca Meyve ve Sebze Satış Kooperatifi Başkanı Süleyman Tosun yaparak tesislerini kooperatife hayırlı olmasını dileyerek tüm konuklara ev sahipliği yapmaktan duyduğu sevinci belirtti.

Ortaca Ziraat Odası Başkanı Salim Çöllü ise; Ürünleri üretmemize rağmen pazarlamada sıkıntılarımız vardı. Üreticinin sadece Ortaca’da 5 Milyon’un üzerinde kayıp parası vardı. Bölgemizin giden kaybını ortadan kaldırabilmek için kooperatifimizi 56 kişi ile kurduk ve 2 yıl içerisinde hizmete açma seviyesine geldik’’ dedi.

Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazif Ekici “Amaçlarının Bakanlığın uyguladığı hibe projesini daha fazla müteşebbise duyurarak modern tesisler kurmak olduğunu belirterek başka yatırımcılara örnek olmasını, bu yatırımların Ortaca bölgesine hayırlı olmasını dileyerek,  bu tesislerin daha da artması için bakanlık tarafından verilen desteklerin devam edeceğini ifade etti.

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik; Tesisin, kuruluş aşamasında yönetim kurulu üyeliğini de yaptığı çok önemli bir yatırım olduğunu, özellikle bölgede üretilen tarımsal ürünlere katma değer katacak bu yatırımların önemine değindi.

Ortaca ilçesinin, Muğla’daki tarım, ticaret ve turizm potansiyelini bünyesinde barındırdığını ifade eden Kaymakam Fatih Ürkmezer, Ortaca’nın her geçen gün yıldızının parladığını belirterek; ‘’ Allah vergisi olan bereketli toprakları ve her türlü yatırıma uygun iklimi ile çok güzel bir ilçe Ortacanın narda, portakalda, limonda Muğla ilinde 1. sırada olan olduğunu ve emeklerini korumalarını sağlayacak olan bu tarz yatırımlara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Tarımın en az turizm kadar önemli bir sektör olduğunu vurgulayan Muğla Valisi Amir Çiçek, ‘’iki sektöründe en iyi durumda olması için gereken ne ise yapılacaktır. Bizim bu işe akılcı, modern ve vizyoner bir şekilde yaklaşmamız gerekiyor. Üreticinin alın terinin başka ellerde değer bulmaması gerekiyor. Bu şekilde tüketicide daha pahalıya ürüne ulaşıyor. Modern tarımcılıkta sadece üretmek değil ürünü en iyi şekilde pazara sürmek de önemlidir. O ürünü saklayabilmek ve zamanında satmakta önemlidir. Bu tarz tesisler ile pazara ulaştırdığımız ürünü daha kaliteli hale getirmemiz lazım. Hükümetin ve Bakanlığın bu konuda gerekli destekleri var. Muğla’da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının sadece desteği 33 Milyon TL’nin üzerinde, akılcı hareket ederek modern tarım yapmamız ve yapacağımız ihracata uygun ürün elde etmemiz gerekiyor’’ diyerek markalaşmanın ve kooperatifleşmenin önemine değindi. .

Çalışanın ve üretenin yanında olduklarının altını çizen Vali Çiçek, hedeflerinin güçlü Türkiye olduğunu sözlerine ekledi.

ORMESKOOP’a ait soğuk hava deposunda yapılan açılış törenin ardından Vali Amir Çiçek ve protokol üyeleri çevredeki diğer tesisleri de gezerek tesisler hakkında bilgi aldılar.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kuşlar İçin Doğaya Yem BırakıldıÖnceki Haber

Kuşlar İçin Doğaya Yem Bırakıldı

ESK, Erzincan’da Üreticileri BilgilendirdiSonraki Haber

ESK, Erzincan’da Üreticileri Bilgilendir...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar