Şekerbank

Genç Çiftçinin Angusu Ormana Kaçtı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Genç Çiftçinin Angusu Ormana Kaçtı
Tofidass

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2016 yılında yapmış olduğu "Genç Çiftçi Hibe Destek Projesi" kapsamında 6 adet büyükbaş hayvan alan Mehmet Sarı’nın angus ırkı bir ineği ormana kaçtı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2016 yılında yapmış olduğu "Genç Çiftçi Hibe Destek Projesi" kapsamında 6 adet büyükbaş hayvan alan Mehmet Sarı’nın angus ırkı bir ineği ormana kaçtı. Trabzon’un Dernekpazarı ilçesinde Mehmet Sarı’ya ait Angus cinsi inek kayboldu. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2016 yılında yapmış olduğu "Genç Çiftçi Hibe Destek Projesi" kapsamında 6 adet Angus cinsi inek aldığını söyleyen Sarı, 5 gün önce bir ineğin, ormana kaçtığını söyledi.

OKYANUSTAN GEÇTİK DEREDE BOĞULDUK

Hibe destek projesi kapsamında ineklerin Şili’den geldiğini ifade eden Sarı, “Hayvanlar Şili’den gemiler ile Samsun’a geldi. Samsun’dan da kara yolu ile Dernekpazarı’na geldi. Bende hayvanları kamyon ile Tüfekçiler Mahallesindeki evime getirdim. Buraya kadar hiçbir sorun yaşanmadık. Kamyon ile evin önüne getirdiğim inekleri bağlamak istediğim sırada birisi kamyondan atlayıp ormana kaçtı. Resmen okyanusu geçtik, derede boğulduk.” dedi.  5 gündür yapılan tüm aramalara rağmen ineği bulunamadığını ifade eden Mehmet Sarı, diğer hayvanların da psikolojisinin bozuk olduğunu sözlerine ekledi. Hayvanların araçlardan indirilirken vatandaşlara saldırdığını ifade eden Sarı, “Hayvanların boynuna ip dahi geçiremiyoruz. Hayvanlar bölgemize uyumlu değil. Hayvanları ahıra sokmak için 7 saat boyunca kamyon kasasında veteriner bekledik. Uyuşturalım da hayvanları o şekilde ağıra sokalım. En sonunda biri atlayıp kaçtı. Şimdi, ‘Hayvanı bulacaksın.’ diyorlar. Ben bu hayvanı nasıl bulayım? İlçe tarım benden hayvanın yenisini istiyor. Ben Angus ırkı ineği nasıl bulacağım?” şeklinde konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarım Kredi Kooperatifi 3000 Adet İthal Besi Dana GetirdiÖnceki Haber

Tarım Kredi Kooperatifi 3000 Adet İthal...

Genç Çiftçilere Hayvan DesteğiSonraki Haber

Genç Çiftçilere Hayvan Desteği

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar