Şekerbank

Genç Çiftçilere 198 Büyükbaş Hayvan Dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Genç Çiftçilere 198 Büyükbaş Hayvan Dağıtıldı
Tofidass

2017 yılı 30.000 TL hibe destekli Genç Çiftçi Projesi kapsamında Büyükbaş Hayvancılık Projesinden yararlanmaya hak kazanan 60 genç çiftçiden 33 ‘üne 990.000 TL. değerindeki 198 adet damızlık düveleri kurayla teslim edildi.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından Kırklareli Lüleburgaz Türkgeldi Tarım İşletmesinde karantina ve millileştirme süreçleri tamamlanarak ilimize gönderilen düvelerin Belediye Mezbahanesindeki dağıtımına Yalova İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Suat Parıldar, İl Müdür Yardımcısı, Şube ve İlçe Müdürleri, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Kulaber,  İl/İlçe Genç Çiftçi Proje Yürütme Ekibi ile projeden yararlanmaya hak kazanan genç çiftçiler katıldı.

Yalova İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Suat Parıldar hayvanların dağıtımında yaptığı açıklamada “Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeylerinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve genç kırsal nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amacıyla ilk defa 2016 yılında uygulamaya konulan Genç Çiftçi Projesi kapsamında İlimizden Projeden yararlanmaya hak kazanan 60 genç çiftçimizin 33 ‘üne 30.000 TL. değerinde 6’ şar adet büyükbaş hayvan veriyoruz. 198 büyükbaş hayvanın toplam değeri 990.000 lira. Kalan 27 genç çiftçimize de 162 adet büyükbaş hayvanlarını önümüzdeki günlerde dağıtacağız. 2017 yılında dağıtacağımız 360 büyükbaş hayvanın değeri 1.880.000 lira tutuyor. Geçen yıl da 78 genç çiftçimize ağırlıklı olarak simental ırkı 2.340.000 lira değerinde toplam 468 büyükbaş hayvan dağıtmıştık. Genç çiftçiler için iki yılda uygulamış olduğumuz büyükbaş hayvancılık projeleriyle ilimizin, TUİK verilerine göre 2016 yılında 10.101 olan büyükbaş hayvan sayısının % 8’ine tekamül eden sayıda hayvanı hibe şeklinde genç çiftçilerimize dağıtmış olacağız. Dağıttığımız bu hayvanlarla Yalova’da hayvancılığın kısa zamanda büyük gelişme göstereceğine inanıyor, bu projenin ülkemize, ilimize ve projeden istifade edecek ailelere hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Proje kapsamında Armutludan 5 çiftçiye 30, Çiftlikköy’den 8 çiftçiye 48, ve Yalova Merkezden 20 çiftçiye 120 adet büyükbaş hayvan kurayla dağıtıldı. Kalan 27 çiftçinin hayvanlarının da önümüzdeki günlerde teslim edilmesi planlanıyor.

Genç çiftçiler proje uygulanmaya başladıktan sonra en az 3 yıl hayvancılık faaliyetini devam ettirecekler. Proje kapsamında alınan hayvanlar bu süre içerisinde satılamayacak veya başkasına devredilemeyecek. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nilüfer Belediyesi’nden çiftçiye meyve fidanıÖnceki Haber

Nilüfer Belediyesi’nden çiftçiye meyve f...

Çiftçilere 11 bin fidan dağıtıldıSonraki Haber

Çiftçilere 11 bin fidan dağıtıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar