Şekerbank

”Genç Çiftçi Destekleme Projesi” kapsamında çiftçilere düve dağıtımı yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
”Genç Çiftçi Destekleme Projesi” kapsamında çiftçilere düve dağıtımı yapıldı
Tofidass

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlanması amacıyla yürütülen Genç Çiftçi Projesi, Zonguldak'ta genç çiftçileriyle buluşmaya devam ediyor. Proje kapsamında Ereğli'de 96, Alaplı'da 102, Kilimli'de 6 ve Karaman beldesinde ise 90 büyükbaş hayvan hibe desteği almaya hak kazananların hayvanları teslim edildi.

Karaman'daki dağıtım törenine Vali Ahmet ÇINAR, Karaman Belediye Başkanvekili ve Kozlu Kaymakamı Ahmet KARAKAYA, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin ÇATAKLI, İl Müdür yardımcısı Hasan AKCAALAN, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube müdürü Bilgison YILMAZ, K.T.V. Şube müdür v. Hasan Engin SARI, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

İl Müdürü Cemalettin ÇATAKLI dağıtım töreninde yaptığı konuşmada; "Bugün toplamda 96 adet büyükbaş hayvan dağıtımı yapıyoruz, "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında 2016 yılında 6 milyon 300 bin, 2017 yılında 6 milyon 600 bin TL verdik, 2018 yılında ise 6 milyon 900 bin TL destek vereceğiz. Müdürlük olarak Zonguldak'ta tarım ve hayvancılığın gelişmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

"Genç Çiftçi Projesi" kapsamında peyder pey dağıtımı yapılan ilçelerden Devrek'te 24 çiftçiye 144 adet düve dağıtımı yapıldı. Törene Devrek Kaymakam vekili Mehmet SOYLU, Belediye Başkanı Mustafa SEMERCİ, İl müdürü Cemalettin ÇATAKLI ve çiftçiler katıldı.

Gökçebey ilçesinde 6 çiftçiye 36 adet düve dağıtımı gerçekleştirildi. Yapılan kura çekimi ile hayvanlar çiftçilere teslim edildi. Törene Gökçebey Kaymakam V.  Ahmet KORKMAZ, Gökçebey Ziraat Odası Başkanı Necmi PAZAR, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür V. Sevim KÜÇÜKBEKİR, K.T.V. Şube Müdür V. Engin Hasan SARI ve çiftçiler katıldı.

Kozlu ilçesinde de Kozlu Kaymakamı Ahmet KARAKAYA, İl Müdürü Cemalettin ÇATAKLI, Müdür Yardımcısı Hasan AKCAALAN, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Bilgison YILMAZ, K.T.V. Şube Müdürü V. Engin Hasan SARI, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü V. Ergin GÖK, Kozlu İlçe Müftü V. Osman Fatih ERYİĞİT ve çiftçilerin katıldığı törenle 13 çiftçiye yine aynı proje kapsamında 78 adet düve dağıtımı yapıldı.

Yapılan kuraların ardından genç çiftçilere düveleri teslim edildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
75 Girişimci Kadın Çiftçi sertifikalarını törenle teslim aldıÖnceki Haber

75 Girişimci Kadın Çiftçi sertifikaların...

İlk Hibe Çağrısı Başvurularının Tamamı DesteklenecekSonraki Haber

İlk Hibe Çağrısı Başvurularının Tamamı D...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar