Şekerbank

Gaytancıoğlu: TKDK'nın, FETÖ'ye Ne Kadar Destek Verildiği Araştırılsın

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaytancıoğlu: TKDK'nın, FETÖ'ye Ne Kadar Destek Verildiği Araştırılsın
CHP’li Gaytancıoğlu’ndan, Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumunu’na (TKDK) meclis araştırma önergesi
Tofidass

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), 2007 yılında ulusal kalkınma plan, program ve stratejilerinde öngörülen ilke ve hedefler çerçevesinde, AB ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynakları da kullanarak Türkiye’de kırsal kalkınmayı gerçekleştirmek amacıyla kurulmuştur.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Başdanışmanı ve Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunca Türkiye kırsalını geliştirmek için harcanan paranın doğru yönde kullandırılıp kullandırılmadığının neden ve sonuçlarının incelenmesi ve konunun tüm boyutları ile araştırılması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi.

Hibe Ve Destekler Kimlere Verildi Araştırılsın

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Genel Başkan Başdanışmanı Okan Gaytancıoğlu, TKDK’nın kurulduğu tarihten günümüze 11 yıl geçmesine ve sağladığı hibelerin yarısından fazlasının hayvancılık ve süt işletmelerine ayrılmasına rağmen, Türkiye hayvancılığına yeterli katkı yapıp yapamadığının incelenmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca basın aracılığıyla elde edilen bilgilerden anlaşıldığı üzere, TKDK’nın bünyesinde FETÖ terör örgütü ile ilişkilendirilmiş uzmanlar ve bürokratların yıllarca görev yaptığını dile getiren CHP Edirne Milletvekili Gaytancıoğlu, “FETÖ terör örgütüne karışmış bu uzmanlarca verilen hibe ve desteklerin FETÖ’cü yatırımcılara kullandırılıp,- kullandırılmadığının ciddi anlamda incelenmesi ve konunun tüm boyutları ile araştırılması gerekmektedir” dedi.

TKDK Niye Var

Türkiye Neden Canlı Hayvan, Kurbanlık Hayvan ve Et İthal Ediyor

Açıklamasında, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK), kurulduğu günden bu yana 11 bin projeye, 7 milyarlık yatırım yapılmasını sağlayan ve bu yatırımların 3,5 milyar TL’lik bölümünün finansmanını hibe olarak gerçekleştirmiş bir kurum olduğunu ifade eden CHP’li Gaytancıoğlu, ”sağlanan bu hibenin % 70’lik bir bölümünün hayvancılığa aktarıldığı yetkililerce açıklanmasına rağmen, Türkiye 2010 yılından bu yana büyükbaş, küçükbaş canlı hayvan, kurbanlık hayvan ve et ithal etmektedir. Ayrıca bu hayvanları besleyebilmek için başta saman olmak üzere, karma yem yapımında kullanılan yem hammaddelerinin % 50’sinin de ithal edildiği bilinmektedir” dedi.

Hibeler Amacı Doğrultusunda Kullanılmalı

TKDK’nın büyük bir bütçeyi kontrol ettiği için, verdiği hibelerin de amacı doğrultusunda kullanılması gerektiğini vurgulayan CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, “yine kamuoyunda verilen bazı hibelerin FETÖ terör örgütü üyesi olan yatırımcılara kullandırıldığı yönünde birtakım spekülasyonlar bulunmaktadır. Eğer TKDK, kırsal yatırımları FETÖ’cü girişimcilere kullandırdıysa bunun ciddi bir biçimde araştırılarak incelenmesi gerekir. Çoğunluğu AB fonlarından sağlanan bu finansmanın tarımsal üretim yapan FETÖ ile bir bağlantısı olmayan yatırımcılara kullandırılması gerekir” ifadelerinde bulundu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gürer’den çiftçilere destekÖnceki Haber

Gürer’den çiftçilere destek

6 Bin Lira Maaşı Var, Çalışan Kimse Yok!Sonraki Haber

6 Bin Lira Maaşı Var, Çalışan Kimse Yok!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar