Şekerbank

Gaytancıoğlu: ‘Çiftçiyi sırtından vurdular’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaytancıoğlu: ‘Çiftçiyi sırtından vurdular’
CHP Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Doç.Dr. Okan Gaytancıoğlu, Bakanlar Kurulu’nun 27 Haziran 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan “Tarımda İthalat Kararnamesini” değerlendirdi.
Tofidass

CHP Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Doç.Dr. Okan Gaytancıoğlu, Bakanlar Kurulu’nun 27 Haziran 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan “Tarımda İthalat Kararnamesini” değerlendirerek “Bu çiftçiyi sırtından vuran bir kararnamedir. AKP çiftçiyi ve Türk Tarımını bitirmek istiyor. Bu şartlarda çiftçi üretim yapamaz. Çiftçimize hasat sevincini bile yaşatmıyorlar” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü’nün 16. Gününde yürüyüşe devam eden Gaytancıoğlu söz konusu kararnameyi değerlendirerek “Yıllardır çiftçilerimize çok büyük adaletsizlikler yapılıyor. Biz bunları mecliste dile getiriyoruz ama AKP görmüyor, duymuyor. Biz istiyoruz ki çiftçilerimize yapılan adaletsizliği de bütün Dünya duysun. Onun için haksızlığa uğrayan tüm kesimler gibi çiftçilerimiz için de yürüyoruz” dedi. 

 Söz konusu kararlar ile canlı büyükbaş hayvan ithalatında gümrük vergisinin yüzde 135’ten yüzde 26’ya ve Karkas et ithalatında ise yüzde 100 ile yüzde 225 arasında olan gümrük vergisinin yüzde 40’a indirildiğini belirten Gaytancıoğlu “Besleme maliyetinin bu kadar yüksek olduğu bir ülkede böyle bir karar hayvancılık sektöründe büyük bir çöküş yaratacak,  ve Türkiye hayvancılıkta daha çok dışa bağımlı hale gelecek” diyerek, çiftçinin üretmesi için daha çok desteklenmesi gerektiğini ancak iktidarın kaynakları yabancı ülkelerin çiftçilerine aktardığını ifade etti.

Gümrük vergisi düşürülen bir başka ürün grubunun ise hububat ürünleri olduğunu belirten Gaytancıoğlu  hasadı halen devam eden buğdayın ithalatında, bunun yanı sıra arpada ve mısırda ithalat vergisinin düşürülmesi çiftçinin emeğinin hiçe sayıldığının göstergesidir.” Dedi.

Çözümün ithalattaki vergileri sıfırlamak değil aracıları ortadan kaldırmak olduğunu belirten Gaytancıoğlu “AKP tam anlamıyla günü kurtarmaya  çalışıyor, fakat gelecekte üretmeyen bir Türkiye’nin sonucu ne olacak düşünmüyor. AKP gelecek nesilleri düşünmüyor. Milli Tarım diyorlar bende soruyorum Millilik bu kararların neresinde ” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Manavgat'ta facia! Kurtulan yok! 550 küçükbaş hayvan...Önceki Haber

Manavgat'ta facia! Kurtulan yok! 550 küç...

Ak Parti Milli Ürün Fındığa Sahip ÇıkmıyorSonraki Haber

Ak Parti Milli Ürün Fındığa Sahip Çıkmıy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar