Şekerbank

Fındıkta Külleme Hastalığı Eğitim Çalışmaları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fındıkta Külleme Hastalığı Eğitim Çalışmaları
Tofidass

Trabzon Çarşıbaşı Kaymakamlığı toplantı salonunda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından Fındıkta Külleme Hastalığı ile ilgili olarak bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya  Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü, İlçe Müdürü, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünde ve İlçe Müdürlüklerinde  Bitki Sağlığı konusunda görevli teknik elemanlar, Sivil Toplum temsilcileri ve fındık üreticileri katıldı.

Toplantıda Şube Müdürü Tamer KAZAZ Fındıkta Külleme hastalığı hakkında sunum yaparken Ziraat Mühendisi Erdal YIĞCI hastalıkla ilgili üreticilerin sorularını cevaplandırdı. Ayrıca son dönemlerde ilçe de yoğun olarak görülmeye başlanan Patates siğili hakkında Ziraat Mühendisi Çetin UÇAK tarafından bilgilendirme yapıldı

Toplantıda, fındıkta külleme hastalığının yaprak sürgün ve meyvedeki belirtileri, alınması gereken kültürel  tedbirler, kimyasal mücadele ve kimyasal mücadelede kullanılacak geçici tavsiye ilaçlar hakkında bilgi verildi.

Özellikle Kültürel Önlemler Olarak  

- Enfeksiyon kaynaklarının azaltılması için yere dökülen yapraklar ile hastalıklı bitki artıkları toplanmalı, bulaşık dip sürgünleri kesilmeli ve imha edilmelidir.

- Bahçede nemi azaltmak, iyi bir hava sirkülasyonu ve yeterli ışıklanma sağlamak için budama ve yabancı ot mücadelesine önem verilmelidir.

- Hasat sonrasında fındık zuruflarının bahçelerden uzaklaştırılarak imha edilmesi hastalığın bir sonraki yıla taşınmaması açısından dikkat edilmesi gereken önemli bir husus olduğuna dikkat çekildi.

Toplantı sonrasında teknik elemanlar ile birlikte Fındıkta Külleme Hastalığının çok yoğun olduğu bir bahçeye gidilerek hastalıkla ilgili sorular cevaplandırıldı. İl Müdürlüğü tarafından külleme hastalığı ile ilgili olarak ayın 22'sine kadar diğer ilçelerde de eğitimler devam edecek.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Genç Çiftçi Hibe Sözleşmeleri İmzalanmaya Devam EdiyorÖnceki Haber

Genç Çiftçi Hibe Sözleşmeleri İmzalanmay...

Tarım teknolojileri sektörü buluştuSonraki Haber

Tarım teknolojileri sektörü buluştu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar