Şekerbank

Tarım teknolojileri sektörü buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarım teknolojileri sektörü buluştu
Tofidass

Tarfin.com tarafından 13 Temmuz Çarşamba günü ikincisi düzenlenen Tarım Teknolojileri Buluşması Garanti Partners’in ev sahipliğinde gerçekleşti. Tarım sektöründeki sorunların teknolojik yeniliklerle çözümlerinin konuşulduğu toplantıya tarım finansmanında aktif banka temsilcileri, tarım teknoloji start-ular, lider çiftçiler, tarım teknoloji girişimlerine yatırım yapan fon temsilcileri dahil olmak üzere 35 tarım-sever katıldı.

Etkinlikte üçüncü nesil çiftçi Tolga Yücel marulun tarladan son tüketiciye kadar olan yolculuğunu anlattı. Üretim ve sevkiyat maliyet hesaplamaları, komisyoncuların kar marjları, ödeme vadeleri, hal mevzuatı ve bu sürecin nasıl daha yalın hale getirilebileceği tartışıldı. Toplantının ikinci sunumunu yapan Doktar’ın CEO’su Tanzer Bilgen ise tarımda nesnelerin internetinin (IoT) kullanımı, tarımda sensorların yeri, veri toplama ve veri analitiğinde yenilikler, ve fizibilite hesaplamaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan tarfin.com kurucusu Mehmet Memecan: “Tarım sektöründe ölçeklerin küçük olmasından kaynaklanan teknoloji adaptasyonunda eksikliklerimiz var. Gelişmiş tarım ekonomilerinde yıllardır yaygın olarak kullanılan GPS’li arazi yönetim sistemleri, meteoroloji istasyonları, vadeli işlem ürün borsaları gibi bir çok teknoloji ülkemizde hala yer edinemedi. Tarim Teknolojileri Buluşmalarıyla sektör paydaşlarını bir araya getirerek, ülke şartlarını göz önünde bulunduran modellerle tarıma teknolojik verimliliği kazandırmayı hedeflemekteyiz” dedi.

Eylül ayı ortasında düzenlenecek olan 3. Tarım Teknolojileri Buluşması tarım teknolojilerine ilgi duyan herkese açık, ve buluşma detayları meetup.com/Istanbul-Agricultural-Technology-Meetup/ dan takip edilebilir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fındıkta Külleme Hastalığı Eğitim ÇalışmalarıÖnceki Haber

Fındıkta Külleme Hastalığı Eğitim Çalışm...

Kooperatif ortaklarının yüzleri gülüyorSonraki Haber

Kooperatif ortaklarının yüzleri gülüyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar