Şekerbank

Fındıkta Aflatoksin Ve Külleme Paneline İlgi Büyüktü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fındıkta Aflatoksin Ve Külleme Paneline İlgi Büyüktü
Ordu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ordu Üniversitesi ve Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü organizasyonu ile İl Müdürlüğü konferans salonunda "Fındıkta Aflatoksin ve Külleme" konulu panel düzenlendi.
Tofidass

Düzenlenen panele Ordu Valisi İrfan BALKANLIOĞLU, Ordu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Metin KARA, İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Kemal YILMAZ, Artvin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İshak HACIKAMİLOĞLU, Ziraat Odaları temsilcileri, tarım danışmanları ve çok sayıda üretici katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Ordu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal YILMAZ; "Dünya üretiminin %75'ini gerçekleştirdiğimiz ve ülkemize yılda yaklaşık 2,5 milyar dolar getirisi olan fındık, ilimiz için son derece önemlidir. İlimiz ölçeğinde değerlendirecek olursak; 120.000'i aşkın kayıtlı çiftçimizin gelir kaynağını oluşturan ve tarım arazilerimizin %88' ini kaplayan fındıkta Türkiye üretiminin %25-30 unu tek başına İlimiz karşılamaktadır. Böylesine önemli bir tarımsal ürünün yetiştirildiği ilimizde İl Müdürlüğü olarak fındık konusunda güzel ve önemli çalışmalar yapıyoruz. Yapmış olduğumuz çalışmalarda amacımız fındık üretiminde lider olan ülkemizi, kalite ve verimlilikte de lider konuma getirmektir. Fındıkta verim ve kaliteyi artırmak için kısa, orta ve uzun vadeli sorunların çözümlerine yönelik çalışmalar yapmaktayız. Özellikle kısa ve orta vadede çözebileceğimize inandığımız fındıkta budama ve gübreleme konusundan kaynaklı verim kaybının önüne geçmek amacıyla önemli projeler başlattık ve şu an bu projeler devam etmektedir. Bir yandan da ziraat odaları ile kimyasal kullanımını azaltan, sınırlayan olması gerektiği gibi kılan iyi tarım uygulamalarını da fındıkta yaygınlaştırmaya yönelik çalışmalarımız bulunmaktadır. Son bir yılda çok yol kat ederek iyi tarım uygulaması yapan üretici sayısını 300 üreticiden 1.100 üreticiye ulaştırdık. Ayrıca fındık ihracatında önemli bir sorun olan aflatoksin ve fındık yeşil kokarcası zararının önlenmesine yönelik önemli çalışmalarımız bulunmaktadır. İl ve İlçe Müdürlüklerimizde görevli teknik personellerimizle bu konularda sahada üreticilerimize sürekli eğitim vermekteyiz. Bugün burada düzenlemiş olduğumuz panel ile son iki yıldır ilimizde büyük bir sorun teşkil eden küllemeye ve her zaman bir sorun olan aflatoksine dikkat çekmek ve üreticilerimizi bilgilendirmek istedik. Ben panele katkı veren tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyor, üreticilerimizin ürünlerinin bol kazançlarının  bereketli olmasını temenni ediyorum" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmaniye'de inekler telef olduÖnceki Haber

Osmaniye'de inekler telef oldu

Altınköy’de hasat vakti…Sonraki Haber

Altınköy’de hasat vakti…

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar