Şekerbank

Etçi Tavuk Yetiştiriciliği Projeleri Temel Atma Töreni Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Etçi Tavuk Yetiştiriciliği Projeleri Temel Atma Töreni Yapıldı
Etçi Tavuk Yetiştiriciliği Projeleri Temel Atma Töreni Yapıldı
Tofidass

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar 9. Etap kapsamında Garip Köyünde uygulanan yatırımcılardan Adnan ERTUĞRUL, Mehmet Akif ERTUĞRUL, Mehmet ERTOĞRUL ve İzzet ERTOĞRUL'a ait 4 adet 36.000 adet/dönem Kapasiteli Etçi Tavuk Yetiştiriciliği Projelerinin Temel atma töreni yapıldı.

Törene Bingöl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Harun TOKER, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan ÇALBAY, DSİ Müdürü Zeki ERDEM,  Kırsal kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Ahmet ÇİBİK, İl Proje Yürütme Birim Elemanları A.Kerim KAYA, Kahraman ARGIŞ, Mahir BİLGİN, Furkan GÜLAN ve İnşaat Mühendisi Mehmet Sıddık BAKİ, yatırımcılar ve bu konuda yatırım yapmak isteyen diğer yatırımcılar ile köy halkı katılım sağlamıştır. 

Garip köyünde projelerin uygulandığı mahalde proje sahipleri tarafından  kurban kesimi yapıldıktan sonra hayır dualarıyla temel atma gerçekleşti Daha sonra Kırsal kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Ahmet ÇİBİK tarafından İlimizde bu yıl 9.etap hibe programı ile beraber ilk kez uygulanan Etçi Tavuk Yetiştiriciliği hakkında bilgilendirme yapıldı. Bu amaçla 9. etap kapsamında 8 adet projenin uygulanacağını, her birinin 36.000 adet/dönem kapasiteli olduğu, bu projeler için bakanlığımız tarafından toplam 4.000.000 TL hibe verileceğini belirttikten sonra Garip köyünde Bu yıl 5 adet etçi tavuk yetiştiriciliği, 2 adet Damızlık süt sığırı yetiştiriciliği projesi olmak üzere toplam 7 adet proje uygulanacağını belirtti. ilimiz için bu yeni yatırım alanının hayırlara vesile olmasını dileyen Şube müdürümüzün bilgilendirmesinden sonra İl Müdür vekili Harun TOKER, BİNTSO başkanı Erkan ÇALBAY ve diğer katılımcılar yatırımcılara bu yeni projelerinin ilimize ve kendilerine hayırlara vesile olmasını dilediler.  Daha sonra törene katılan bütün herkese proje mahallinde verilen yemek ziyafetinden sonra program tamamlandı.​

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
KKYDP Hibe Sözleşmeleri İmzalandıÖnceki Haber

KKYDP Hibe Sözleşmeleri İmzalandı

Buğday fiyatı yüzde 210, gübre ve mazot yüzde 300 arttıSonraki Haber

Buğday fiyatı yüzde 210, gübre ve mazot...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar