Şekerbank

Erasmus Kapsamında 2 Proje Desteklemeye Değer Görüldü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erasmus Kapsamında 2 Proje Desteklemeye Değer Görüldü
Erasmus Kapsamında Hatay İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne Ait 2 Proje Desteklemeye Değer Görüldü.
Tofidass

2015 yılı KA104 Yetişkin Eğitimi Hareketliliği programı kapsamında Hatay Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Hatay İli Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Sektöründe İyi Tarım Uygulamaları Projesi" ve Dörtyol Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Avrupa'da Arıcılık Uygulamaları" projesi kabul edilmiştir.

İl Müdürü Aydın TÜFEKÇİ konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada;

"Hatay ili farklı ve uygun iklim ve ekolojik koşullara sahip olmasından dolayı, diğer tarımsal üretimlerin yanında doğadan toplanan ve kültürü yapılan tıbbi ve aromatik bitkiler açısından da büyük bir ekonomik potansiyele sahiptir. Bu eşsiz zenginliğin ve sağlayacağı sosyoekonomik kalkınmanın farkında olarak, tıbbi ve aromatik bitkiler sektörünü geliştirmek maksadıyla İl Müdürlüğümüz sektör paydaşları ile birçok çalışma yürütmektedir. Bu çalışmalar kapsamında hazırlanan 2015 yılı KA104 Yetişkin Eğitimi Hareketliliği programı kapsamında hazırlanan "Hatay İli Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Sektöründe İyi Tarım Uygulamaları Projesi" İl Müdürlüğümüz tarafından hazırlanmıştır. Proje kapsamında AB'de yapılan iyi uygulamaları, AB Tarım mevzuatı ve paralelinde yapılan rutin uygulamalar, AB kurumlarının kurumsal işleyişleri hakkında bilgi paylaşımı ve yerinde incelemeler yapılacaktır.

Ayrıca Dörtyol İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından da "Avrupa'da Arıcılık Uygulamaları" adlı proje hazırlanmıştır. Proje ile Çek Cumhuriyetinde arıcılığın geliştirilmesi ve organik tarıma katkıları konularında yapılan çalışmalar, uygulanan arıcılık teknikleri, teknolojileri uygulamalı olarak yerinde görmeleri sağlanacaktır.

Projeler kapsamında Personelimizin mesleki bilgi düzeylerinin artırılması, AB'de yerel düzeyde mevcut geleneksel tarım ürünlerinin işleme ve pazarlanması konusunda yapılan uygulamaların yerinde izlenmesi ve projede yapılacak izlem ve eğitimlerle kendi konu alanlarında edindikleri deneyimleri sahada gerçekleştirecekleri eğitim ve yayım faaliyetlerine aktarılması sağlanacak ve ileride yürütülecek proje ve/veya çalışmalarda işbirliği faaliyetleri için zemin hazırlanacaktır" dedi ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Rus kısıtlaması, sebze ve meyveyi ucuzlattıÖnceki Haber

Rus kısıtlaması, sebze ve meyveyi ucuzla...

Çiftçilere Asma ve Ceviz Fidanı Dağıtımı YapıldıSonraki Haber

Çiftçilere Asma ve Ceviz Fidanı Dağıtımı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar