Şekerbank

Ege Bölgesinin En Büyük Kiraz Pazarı Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ege Bölgesinin En Büyük Kiraz Pazarı Açıldı
Tofidass

Şehzadeler Belediyesinin Sancaklıbozköy Mahallesinde yaptığı Kiraz Pazarı, düzenlenen görkemli bir törenle hizmete açıldı. Kiraz Pazarının maliyetinin 4 Milyon 815 bin TL olduğunu ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ek tesisler ve çevre düzenlemeleri ile birlikte bu bedelin 6 Milyon TL’nin üzerine çıkacağını ifade etti.

 Şehzadeler Belediyesi tarafından Sancaklıbozköy Mahallesinde yapımı tamamlanan Kiraz Pazarı, düzenlenen görkemli bir törenle halkın hizmetine açıldı. Düzenlenen AÇILIŞ TÖRENİMNE Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Adnan Kaçire, Belediye Meclis üyeleri, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Kiraz Pazarı’nın ek tesisler ve çevre düzenlemeleri ile birlikte 6 Milyon TL’nin üzerinde bir bedelle tamamlanacağını ifade eden Şehzadeler Belediye Bakanı Ömer Faruk Çelik “Şehzadeler’ de 320 bin dönüm tarım arazisi var. Hemen yanı başımızda Yunusemre ilçemizde tarım arazisi 70 bin dönüm olduğuna göre, Şehzadeler’ de tarımın ne kadar önemli olduğunu çok net bir şekilde anlaya biliriz. Biz Şehzadeler’ de rutin belediyeciliğin dışında bir belediyecilik yapıyoruz. İnsan merkezli, hizmet odaklı bir belediyecilik yapıyoruz. Bizim hizmet etmekte ki en büyük amacımız, şehrimizde yaşayan insanlarımızı mutlu etmek ve mutluluğunu daha da arttırmaktır. Bu bağlamda da çiftçilerimize duyarsız kalamazdık. Bugüne kadar Manisa tarihinde hiç yapılan bir iş olan 2 bin 500 km, malzemeli ova yolu bakımı yaptık. Bugün da burada 19 bin dönüm ve 760 bin kiraz ağacı olan Şehzadeler ilçesinde Ege bölgesinin en büyük ve en güzeli olan kiraz pazarının açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu pazarda sadece kiraz satışı yapılmayacak. Bölgemizde kiraz, erik, şeftali, üzüm ve zeytin üretimi var. Allah nasip ederse onlarında burada ticareti yapılabilecek. Kiraz pazarımızın maliyeti 4 Milyon 815 bin TL’dir. Çevre düzeni ve ilave yapacağımız tesisler ile birlikte de bu rakam 6 Milyon TL’nin üzerine çıkacaktır. 180 gün gibi kısa bir süre içerisinde bu güzel tesisimizi tamamlamayı başardık” dedi.

“BÖLGENİN 7 YILLIK HAYALİ SON BULDU”

Sancaklıbozköy ve çevresinin 7 yıllık hayali olan Kiraz Pazarı hayalinin Şehzadeler Belediyesi ile birlikte sona erdiğinin altını çizen Başkan Çelik “Kiraz pazarımızın bulunduğu alan 138 bin metrekarelik bir alandır. Kiraz pazarı bu bölgenin 7 yıllık bir hayaliydi. Bende zaman zaman yaptığım ziyaretlerde bazıları bana ‘olmaz bu iş, yapamazsınız, bu iş hayal’ diyorlardı. Bu işi yapamazsınız diyen herkesin kulakları çınlasın Ege bölgesinin en güzelini yaptık ve bugün açılışını gerçekleştirdik, çok şükür. Bu alanda nasip olursa ilerleyen zamanlarda birde soğuk hava deposu yapacağız. Bunu ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Pazar yerini 75 dönümlük alan üzerinde inşa ettik. Geriye kalan alan da ise demonstrasyon bahçeleri, yeni üretim çalışmalarının ve ARGE çalışmalarının yapılacağı, bölgemizde ki çeşitliliği geliştirmek için kullanılacak bir alan olarak hizmet verecektir. Tüccarlarımızın kullanımına 5 bin 400 metrekarelik bir alan da kullanımına sunulacak olan her biri 90 metrekareden oluşan 60 adet bağımsız bölüm yaptık. 5 bin 400 metrekare alanda 142 ton çelik konstrüksiyon kullanarak üç adet kapalı pazar yeri yaptık. 30 bin 500 metrekare saha betonu, 12 bin 100 metrekare parke taşı döşemesi, 1856 metre çit, 1820 metre bordür döşemesini gerçekleştirdik. 416 metre ön bahçe duvarı ve 1500 metrelik tel örgü çalışması yapıldı. 1 adet kafeterya, 1 adet idari bina ve tuvalet gibi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak olan tesisler yaptık.  Tüm üreticilerimize afetsiz, bol bereketli bir hasat yılı olmasını diliyorum. Bugüne kadar buraya hiç gelmemiş olan tüccarlarımızdan da bizlerden talepleri var. Nasip olursa Pazar yerinin orta kısmında ilave talepler içinde yeni yerler yapacağız. Buraya yeni tüccarların gelmesi, bu bölgede yetişen ürünlerin daha değerli satılması demektir. Kiraz pazarımızın yapımında emeği geçen herkese yürekten şükranlarımı sunuyorum. Rabbim bizleri nice güzel açılışlarda bir araya getirsin. Sancaklıbozköy’ den de Hollanda’ ya bir mesajımız olsun. Türkiye, parçalansın, küçülsün istiyordunuz. Biz daha da büyüyoruz, açılışlar yapıyoruz, sizler ne yaparsanız yapın Türkiye lider ülke olacak ve daha da büyücektir inşallah” dedi.

“BİR RÜYA ŞEHZADELERLE GERÇEĞE DÖNÜŞTÜ”

Şehzadeler Belediyesi Kiraz Pazarı ile birlikte Kiraz denilince Dünyanın her yerinde akla Şehzadeler’ in geleceğini ifade eden AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber “Değerli Belediye Başkanımız bir rüyanın nasıl gerçeğe dönüştüğünü çok güzel bir şekilde anlattı. Yeni kurulan, eksiden başlayan bir belediye olmasına rağmen 3 yıl içersin de orta da hiçbir şey yokken, arazisi bile kendisine ait değilken, bu çalışmaları bu kadar kısa sürede tamamlayıp, bugün böylesine güzel bir tesisi, sadece Şehzadelere değil, bütün bölgemize kazandıran değerli başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Kiraz Pazarı güzel bir tesis olmuş. Bu tesis sadece Türkiye’nin de değil artık Dünya’nın da meyve deposu olan bu bölge için çok önemli bir tesis. Bu tesis ile birlikte bundan sonra Dünya’nın neresine giderseniz gidin, Kiraz denilince akla ilk Şehzadeler ve Sancaklıbozköy gelecek. Bugün aramızda buradaki ürünleri Dünya’nın diğer ülkelerine ulaştıracak olan Tüccarlarımız da var. Bizler de hükümet olarak bu ürünlerin rahat bir şekilde ihraç edilebilmesi için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Bol bereketli ve hasarsız bir sezon olmasını diliyor, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

“KİRAZ PAZARI BEREKETİN VE ŞİFANIN MERKEZİ OLACAKTIR”

Şehzadeler Belediyesi Kiraz Pazarı tesissilerinin 5 ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamlandığını belirten Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer “Bu güzel birlikteliğimize vesile olan, değerli çalışma arkadaşım Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik’ e hizmetleri nedeni ile çok teşekkür ediyorum. Bu mutluluğu sizlerle paylaşıyor olmaktan, bu hizmetlerde az da olsa payı bulunmuş olmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bundan 5 ay öncesinde bu güzel tesisin temelini atmaya geldiğimizde bu arazinin halini çok net hatırlıyorum. İnsan emeği ve alın teri bir araya gelince bu boş topraklar üzerinde bu güzel tesis meydana geldi. Bu tesis adı ile her ne kadar kiraz pazarı olarak anılıyor ise de burası bir ticaret merkezidir. Memleketimize hayırlı olsun. Burası sadece bereketin değil, doğruluğun ve helal kazancın merkezi olsun. Bereketin ve şifanın merkezi olacak olan pazarımız tüm halkımıza hayırlı olsun” dedi.  Konuşmaların ardından protokol üyelerini katılımı açılış kurdelesi kesilerek, Şehzadeler Belediyesi Kiraz Pazarı halkın hizmetine açıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TMO yarın fındık alımına başlıyorÖnceki Haber

TMO yarın fındık alımına başlıyor

Bakan Zeybekci: Rusya'dan Et İthal EdebilirizSonraki Haber

Bakan Zeybekci: Rusya'dan Et İthal Edebi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar