Şekerbank

Doğa Tarım’da süt üretimi durduruldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Doğa Tarım’da süt üretimi durduruldu
Tofidass

Denizli Baklan’da kurulu bulunan Doğa Tarım çiftliğinde süt üretimi durduruldu. Söz konusu kararın alınmasına gerekçe ise, yem fiyatlarındaki artış ve çiğ süt ile ilgili son iki yıldır yaşanan sorunlar gerekçe gösterildi.

Egeli & Co. Tarım Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. konuya ilişkin bildirimi Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptı. Şirketin KAP açıklamasında şöyle denildi: “Bağlı şirketimiz Doğa Tarım Hayvancılık Gıda Pazarlama Sanayi Ticaret Anonim Şirketi ülkemiz tarım sektöründe, yem fiyatları ve çiğ süt üretimi ile ilgili son iki senedir yaşanan olumsuz gelişmeler neticesinde çiftlikdeki hayvanların genetik yapısı, yaşları, verimlilik faktörleri ve üretim maliyetleri dikkate alınarak çiftliğimizde çiğ süt üretiminin bu şartlar altında eldeki kapasite ile ekonomik açıdan sürdürülebilir olmaması nedeniyle sürünün tamamen reforme edilmesi ile çiğ süt üretim faaliyetine ara verilmesine, çiftliğin alt yapısındaki eksikliklerin giderilmesine, iş planına göre yeniden yapılandırılarak en son teknoloji ve teknikler kullanılmak sureti ile tam kapasite ile çiğ süt, embriyo ve damızlık üretim karması faaliyetlerine yönelik yeni yatırım çalışmalarına başlanmasına karar verilmiştir.”

Doğa Tarım, 2010 yılından bu yana EGC Tarım Girişim’in iştiraki olarak faaliyet gösteriyordu. 600 baş sağmal hayvan bulundurma ruhsatına sahip Doğa Tarım, yem ihtiyacını karşılamak için iki yıl önce sözleşmeli tarıma geçmişti.

2015 yılının Haziran ayında sağmal sayısı yaklaşık 450 başa, sürü sayısı ise yaklaşık 840’a ulaşmıştır. Bu sayı ile Doğa Tarım için ön görülen ilk faz gelişme yatırımları tamamlanmış olacaktır. 2015 yıl sonunda 600 sağmal ve toplam 1.050 baş hayvana ulaşılması planlanmaktadır.

95 dekara yakın arazi üzerinde kurulu bulunan çiftlik, bölgenin en büyük tesislerinden biri konumundaydı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Traktör Başına En Az Tarım Alanı Ardahan’da…Önceki Haber

Traktör Başına En Az Tarım Alanı Ardahan...

Malatya Dalbastı Kirazı Coğrafi İşaret Tescil Süreci TamamlandıSonraki Haber

Malatya Dalbastı Kirazı Coğrafi İşaret T...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar