Şekerbank

Diyarbakır Kültür ve Karpuz Tanıtım Etkinlikleri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyarbakır Kültür ve Karpuz Tanıtım Etkinlikleri
Tofidass

Her yıl düzenlenen Diyarbakır Kültür ve Karpuz Tanıtım Etkinlikleri kapsamında Diyarbakır Karpuz Ağırlık Yarışması ve Karpuz Koşusu gerçekleştirildi

Diyarbakır Hipodromunda düzenlenen Etkinliğe Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Kadri Ekinci, TURSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, Çınar Kaymakamı Selami Kaya, Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanlığı adına Mehmet Cevat Delil, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu, kurum müdürleri ve davetliler katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.  Önceki dönem Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in mesajı okundu.

Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar’ın yaptığı açış konuşmasının ardından söz alan Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Kadri Ekinci,  Diyarbakır 7.  Kültür ve Karpuz Tanıtım etkinliği hakkında bir konuşma yaptı.

Daha sonra katılımcılara hitap eden Vali Güzeloğlu;”Değerli Milletvekillerimiz, birlikte Diyarbakır’ın güzel insanlarına hizmet etmekten mutluluk duyduğum çalışma arkadaşlarım, Büyükşehir Belediye Başkanımız, ticaret, sanayi ve esnaf odalarımızın, birliklerimizin değerli başkanları, adli, mülki, askeri erkânın çok seçkin temsilcileri bugün Diyarbakır olarak çok özel bir günü, Diyarbakır’ın bir varlığı, Diyarbakır’ın bir değeri meşhur Diyarbakır karpuzunun perspektifinde Diyarbakır’ın özelliklerini ve güzelliklerini Türkiye’ye ve dünyaya tanıttığımız bir festival etkinliğinde sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.

Bu çerçevede bugün bizlerle birlikte olan Türkiye Jokey Kulübünün değerli Genel Başkanı hemşerimize, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliğimizin Başkanı Sayın Başaran Ulusoy ve onunla birlikte ilimizi ziyaret eden ülkemizin her bir köşesinden gelen değerli sektör temsilcilerine ve siz değerli Diyarbakırlı hemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Diyarbakır bir büyük geçmişin, çok köklü bir tarihin, inanç ve medeniyet geçmişimizin bir büyük şehri. 33 medeniyetin izini taşında, toprağında, insanında bulacağınız bir kadim kültür ve irfan şehri bu anlamda baktığınız zaman, Diyarbakır Türkiye’mizin mührü, Türkiye’mizin kalbi. Diyarbakır’da var olan, bütün değerleri yaşatmak, gelecek kuşaklara aktarmak, bu birikimi canlı tutmak şüphesiz bizlerin ödevi ve en önemli mesuliyeti. Diyarbakır’ı tanımak ve anlamak adına Diyarbakır’ın birlik ve beraberliğimize kattığı ortak ruhu zenginleştiren varlıklarını yerinde görmek adına bu etkinlikleri çok önemsiyoruz ve Türkiye’nin bu cennet vatanın her bir köşesindeki değerli hemşerilerimize de Diyarbakır’a gelin, Diyarbakır’ı görün, Diyarbakır’ı hissedin ve yaşayın diyoruz. İki Peygamberin, yüzlerce sahabenin, hak aşığı Allah dostu nice gönül insanının buluştuğu mekân olan Diyarbakır, 639 yılından bu yana İslam ile şereflenen muazzez ve kutsal bir belde. Bu bağlamda Diyarbakır’ın medeniyet geçmişinden bugüne getirdiği insanlığın ortak değeri ve zenginliklerini yerinde görmek ayrı bir güzellik ve ayrı bir hadise.

Bugün bütün bu boyutların yanı sıra Diyarbakır’ın tarımsal altyapısını Türkiye’nin tarım perspektifinde ortaya koyduğu zenginliği hem aktaran hem de sembolize eden meşhur Diyarbakır karpuzunun tanıtımında buluşmadayız. Gerçekte kültürümüzün çok önemli bir yanı ve ortak değerlerimizin çok güzel bir tadı olan Diyarbakır karpuzu üzerinden, Diyarbakır’ın tüm güzelliklerini anlamak ve yaşamak adına bunun önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum.

Bu etkinliğin bugünlere gelmesinde bugün aramızda olmayan Türkiye’de 10 yılı aşkın bir süre tarım bakanlığı yapan değerli hemşerimiz ve Milletvekilimiz Sayın Mehmet Mehdi Eker Bey’e de ayrıca teşekkür ediyorum. Bu festivalin organizasyonunda emeği geçen, bugünlere gelmesine katkı koyan, il müdürlüğüm dahil şüphesiz yerel ölçekte bütün paydaşlara teşekkür ederken, değerli Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanıma, katılan tüm konuklara ve hizmet etmekten büyük onur duyduğum siz değerli Diyarbakırlı hemşerilerime sevgi ve saygılar sunuyor, gününüz hayırlı geleceğiniz güzel olsun diyorum ”dedi.

Konuşmaların ardından yapılan Karpuz Ağırlık Yarışmasında; birinciliği Adil Aydın’nın yetiştirdiği 52 kg’lık karpuz aldı. Yarışmada birinci olan karpuzun sahibine hediyesini Vali Güzeloğlu verdi. Yine aynı yarışmada 50.100 kg’lık ile ikinci olan karpuzun sahibi Abdülhamit Atlı’nın hediyesini Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, 49.900 kg’lık karpuzla üçüncü olan Mehmet Atlı’ya hediyesini Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal verdi.

Ayrıca yarışmada dereceye giren çiftçilere Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanlığı, Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Dereceye girenlere verilen ödüllerin ardından Vali Güzeloğlu ve beraberindekiler Hipodrom da yer alan resim sergisini ve stantları gezdiler. Verilen kokteyle katıldılar.

Daha sonra Diyarbakır Karpuz Koşusu gerçekleştirildi. 2000 metre kum pistte 3 yaş ve yukarı İngiliz atların koştuğu yarışı Ahmet Polat’ın sahibi olduğu 2 numaralı Botanvadisi isimli at, jokeyi Necmi Altın ile kazandı. Yarışmada birinci olan atın sahibine birincilik kupasını Valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu verdi.

Ödül töreninin ardından Diyarbakır 7.  Kültür ve Karpuz Tanıtım etkinliği sona erdi. 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Son Dakika: Mısır Müdahale Alım Fiyatı AçıklandıÖnceki Haber

Son Dakika: Mısır Müdahale Alım Fiyatı A...

Biga'da Çeltik Hasadı BaşladıSonraki Haber

Biga'da Çeltik Hasadı Başladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar