Şekerbank

Destekler Yılda İki Defa Ödenecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Destekler Yılda İki Defa Ödenecek
Tofidass

Genç Çiftçi Desteklemesinden Eskişehir'in 12 İlçesinde küçükbaş almaya hak kazanan 24 genç çiftçiye toplam 960 adet pırlak cinsi küçükbaş hayvan dağıtımı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kütahya Yolu Hizmet Binasında törenle gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen törene; Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi AVCI, Eskişehir Valisi Azmi ÇELİK, Vali Yardımcısı Bekir Şahin TÜTÜNCÜ, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Salih SÖĞÜT, hak sahibi genç çiftçiler ve yakınları katıldı.

İl Müdürü Mehmet Salih SÖĞÜT açılış konuşmasında şu konulara değindi;

"İlimizde Genç Çiftçi Projesi kapsamında Hayvansal Üretim Desteklemesine 2720, Bitkisel Üretim, Kanatlı ve Arıcılık Desteklemelerine 151, Toplamda 2871 Proje Başvurusu gerçekleşmiştir. Genç Çiftçi Projesinde bayanlara, Engellilere, Şehit ve Gazi Yakınlarına öncelik tanınmıştır. Başvuru aşamasında 1223 Bayan, 3 Engelli, 1 Şehit Yakını ve 336 Yeşil Kartlı Genç Çiftçi, Proje Başvurusunda bulunmuştur. Bakanlığımızca İlimize 4.290.000,00 TL ödenek tahsis edilmiş ve bu kapsamda 77'si büyükbaş, 26'sı küçükbaş ve 40'ı da bitkisel üretim olmak üzere 143 genç çiftçimiz projeden yararlanmaya hak kazanmış ve sözleşmeler imzalanmıştır. Bugün burada Genç Çiftçi Desteklemesinden 12 İlçemizde küçükbaş almaya hak kazanan 24 genç çiftçiye toplam 960 adet pırlak cinsi küçükbaş hayvan dağıtımı yapılmış olup üreticilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Eskişehir Valisi Azmi ÇELİK ise yaptığı konuşmada;

 "Bugün Genç Çiftçi Projesi Hibe Desteği kapsamında 12 ilçeden 24 genç çiftçimize küçükbaş hayvan dağıtımı yapmak için buradayız. Tarım ve hayvancılığın ülkemizin ekonomisindeki yeri çok önemlidir. Son 15 yılda Eskişehir'de çiftçilerimize 'Bitkisel üretim desteği, hayvancılık desteklemesi, kırsal kalkınma desteklemeleri, tarımsal yayım ve danışmanlık desteği'  olarak 1 milyar 116 milyon TL destek verilmiştir" şeklinde ifadeler kullandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi AVCI, önemli konu başlıklarına değindiği konuşmasında şunları dile getirdi;

"2002 yılından bugüne birçok alanda olduğu gibi tarım, hayvancılık ve kırsal kalkınma alanlarında da gerçekten çok önemli projelere imza attık, çiftçilere çok önemli destek ve teşvikler sunduk. Hükûmetin kırsal kalkınma kapsamında destek verdiği ve daha önce verilen desteklere rağmen üreticilerin bu destekleri geri ödemekte zorlandığına dikkat çekerken artık üreticilerin zorlanmadan bu rakamları geri ödeyebilecekleri belirtildi. Verilen desteklerin artık yılda iki defa verilmesine ve üreticileri rahatlatması planlananlar arasında yer alıyor. Eskişehir'imiz de bu desteklerden en üst düzeyde faydalanan illerden biri oldu. Eskişehirli çiftçilerimize 2002 yılında 35 Milyon TL tarımsal destek verilmiş iken, bu desteği yaklaşık 4 kat artışla 2016 yılında 148 Milyon TL'ye çıkardık. 2017 yılında Mart ayı itibariyle Eskişehir iline 66,2 Milyon TL destekleme ödemesi yaptık. Eskişehir'e 225,1 Milyon TL hayvancılık olmak üzere toplam 1,3 milyar TL nakit, hibe desteği verdik. Genç Çiftçiyi Destekleme Projesi kapsamında 2016 yılında biten toplam 143 projeye 4,4 Milyon TL destek verdik.

Eskişehirli genç çiftçilere 960 adet küçükbaş hayvan dağıtılacaktır. Bu proje kapsamında Eskişehir'e 4 milyon 290 bin TL ödenek tahsis edilmiş olup "Bu kapsamda 77'si büyükbaş, 26'sı küçükbaş ve 40'ı da bitkisel üretim olmak üzere 108'i kadın, 35'i erkek olmak üzere 143 genç çiftçimiz projeden yararlanmaya hak kazanmış ve sözleşmeler imzalanmıştır. 40 Bitkisel Üretim Projesi tamamlanmış ve ödemeleri yapılmıştır. 24 Eylül 2016 tarihinde Seyitgazi ve Beylikova ilçelerimiz de projeden faydalanan 2 genç çiftçimize 40'ar adet Akkaraman ve Kıl Keçisi cinsi küçükbaş hayvan dağıtımı gerçekleştirilmiştir. 4 Ocak 2017 tarihinde Genç Çiftçi Desteklemesinden 12 ilçemizde 77 genç çiftçiye toplam 462 adet büyükbaş hayvan dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Bugün ise Genç Çiftçi Desteklemesinden 12 ilçemizde küçükbaş hayvan almaya hak kazanan 24 genç çiftçiye küçükbaş hayvan dağıtımının hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.

Konuşmaların ardınadan Turizm ve Kültür Bakanı Prof. Dr. Nabi AVCI, Eskişehir Valisi Azmi ÇELİK ve İl Müdürü Mehmet Salih SÖĞÜT genç çiftçilere temsili hibe destek çeklerini takdim etti.​

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tapu Devretme İşlemi Sırasında Ne Yapılmalıdır?Önceki Haber

Tapu Devretme İşlemi Sırasında Ne Yapılm...

Sütün geleceği peynirde…Sonraki Haber

Sütün geleceği peynirde…

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar