Şekerbank

Çotanak Sayımı 14 Haziran'da Başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çotanak Sayımı 14 Haziran'da Başlıyor
Tofidass

Ordu'da 2016 yılı fındık rekolte tespit çalışmaları kapsamında yapılacak olan çotanak sayımları için oluşturulan "Fındık Rekolte Tespit Komisyonu" İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda toplandı.

Toplantıya, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal YILMAZ, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Nusret ŞAHİN, Şube personelleri Mühendis Ali Kemal GÜR ve Tekniker Coşkun ÖZTÜRK, Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Araştırma Görevlisi Serkan UZUN, Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Mühendis Özlem BOZTEPE, Giresun İhracatçılar Birliğinden Mühendis Şenel ÖZTÜRK, Ordu Ticaret Borsası Başkanlığından Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa ÖZYILMAZ, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığından Yönetim Kurulu Üyesi İlyas YALÇIN, Ordu Fiskobirlik Başkanlığından Tarım Danışmanı Burak ÖZOGLU ve Samsun Toprak Mahsûlleri Ofisi Şube Müdürlüğünden Başuzman Mehmet ÇİFTÇİ katılmıştır.

Toplantının açılış konuşmasını İl Müdürü Kemal YILMAZ yapmıştır. YILMAZ konuşmasında; Geçtiğimiz yıllarda rekolte konusunda oldukça fazla bilgi kirliliği olduğunu, bu durumun ise sektörde faaliyet gösteren insanların kafasını karıştırdığını belirterek, bu yıl ise Bakanlığımız aldığı kararla rekoltenin tek bir komisyon tarafından tespit edilerek Bakanlıkça açıklanacağını ve bu durumun fındık için çok olumlu bir gelişme olduğunu vurgulamıştır.

Toplantıda, daha sonra komisyon yapılması gereken çalışmalar konusunda bir takvim belirlemiştir. Belirlenen bu takvime göre 14 Haziran 2016 Salı günü Gülyalı ve Altınordu İlçelerimizden başlayarak, çalışmaların hafta sonları da devam ederek 26 Haziran 2016 tarihine kadar tamamlanması hedeflenmiştir. Fındığın gelişme durumu ve "Haziran dökümü" de dikkate alınarak sayımlara sahil ilçelerimizden başlayarak orta ve yüksek rakımlı ilçeler şeklinde sürdürülmesine karar verilerek toplantı tamamlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şehrin ortasında bostanÖnceki Haber

Şehrin ortasında bostan

Çeltik ekim sezonu açıldıSonraki Haber

Çeltik ekim sezonu açıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar