Şekerbank

Çivril İlçesinde İvesi Koç Dağıtımı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çivril İlçesinde İvesi Koç Dağıtımı Yapıldı
Tofidass

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğünce yürütülen "Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesine" kapsamında Çivril İlçesinde 21 yetiştiriciye 30 Baş İvesi ırkı koç dağıtımı yapıldı. Bu proje 2011 yılında başlamış ve her yıl ilçelerin talepleri doğrultusunda koç dağıtımı yapılmaktadır.

Programa Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Mehmet Atmacaoğlu, Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, Çivril Ziraat Odası Başkanı Mehmet Özkul, Teknik personeller ile Çivril'li koyun yetiştiricileri katıldı.

İl Müdürlüğü tarafından yapılan inceleme neticesinde Çivril İlçesi Özdemirci Mahallesindeki koyun yetiştiricilerine İvesi koçu dağıtılması uygun görülmüş olup, Özdemirci Mahallesindeki 21 yetiştiriciye "Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi"  kapsamında 30 baş İvesi ırkı koç dağıtımı yapıldı.

Dağıtımı yapılan koçlar İvesi projesi uygulanan Mersin İli Mut ilçesindeki "Halk Elindeki Ülkesel Islah" projesi uygulayan taban sürü sahibi üreticilerden temin edildi.

Denizli'de 2011 yılından buyana uygulanan "Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi" kapsamında çeşitli ilçelerdeki 157 yetiştiriciye toplam 428 baş koç dağıtıldı.

Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Mehmet Atmacaoğlu yaptığı açıklamada; "İlimizde küçükbaş hayvan varlığımız son on yılda % 83'lük artışla 350.408 baştan 605.738 başa ulaşmıştır. Küçükbaş hayvanlarımızın 426.253 başı koyun, 179.485 başı keçidir. Dolayısıyla bu artış ilimizi et ve süt üretiminde rekabet edebilir konuma getirmiştir. İlimizde 7.766 adet küçükbaş işletme bulunmaktadır. Bu işletmelerimizin büyük çoğunluğu orta büyüklükte işletmelerdir.

Proje kapsamında dağıtılan İvesi ırkı koç kullanarak ilimizde yetiştirilen koyunların et, süt ve döl verimlerini yüksek sürüler haline getirmek, kan tazelemek, uygulanacak ıslah çalışmalarıyla İvesi ırkı koyun sayısını artırmaktır. Her ne kadar küçükbaş hayvan varlığımız 605 bine ulaşmış olsa da bizim hedefimiz 1 milyon baş koyun keçi varlığımızın olmasıdır" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Son Dakika: Bakanlık Çiftlik Bank İçin İnceleme BaşlattıÖnceki Haber

Son Dakika: Bakanlık Çiftlik Bank İçin İ...

Delice’ye Delice’den Bağ FidanıSonraki Haber

Delice’ye Delice’den Bağ Fidanı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar