Şekerbank

Çiğ Süt Takip Sistemi Hayata Geçiriliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiğ Süt Takip Sistemi Hayata Geçiriliyor
Gerçekleştirilecek olan "Çiğ Süt Takip Sistemi" hakkında Kayseri Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Tofidass

Gerçekleştirilecek olan "Çiğ Süt Takip Sistemi" hakkında Kayseri Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya İl Müdür Yardımcısı Erkan ALKAN, Gıda ve Yem Şube Müdürü Cevdet AKYÜZ, Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü çalışanlarından Gıda Mühendisi Osman BAĞCI, Süt İşleme Tesisleri, Süt Toplama Merkezleri, Damızlık ve Süt Üreticileri Birliği ve Yahyalı Süt Üretici Birliği yetkilileri katıldı.

Çiftlik şartları göz önünde bulundurulduğunda çiğ süt kalitesinin artırılması için yapılacak çalışmalarla ilgili tüm katılımcıların görüşleri alındı. Hayvan sağlığından başlayarak çiftlik şartları, sütün hijyenik olarak sağılması, toplanması, soğutulması ve işleme tesisine naklinin sağlanması için alınması gereken tedbirler görüşüldü.

Kayseri sınırları içerisinde faaliyet gösteren süt toplayıcılarının Mobil Araç Takip Sistemine ( MATS) dahil edilmesi ile birlikte müstahsiller tarafından üretilen soğutulmamış çiğ sütlerin sağımdan sonra 2 saat içerisinde süt toplama merkezlerine ve süt işleme tesislerine ulaştırılması sürecinin izlenmesi, soğutulmuş olan çiğ sütlerin taşıyıcı araçlarda sıcaklık takiplerinin yapılması sağlanacaktır. Konu hakkında müstahsiller ve çiğ süt toplayıcılarına yönelik eğitimler düzenlenecek, çiftlik ve sağım koşullarının iyileştirilmesi adına çalışmalar yapılacaktır. Bu durumda çiğ sütün asitlik ve toplam bakteri yükü değerlerinde kayda değer iyileştirmeler sağlanacak olup bu da kaliteli hammaddenin değerini bularak çiğ süt fiyatının yükselmesine, kaliteli hammadde temini ile üretim maliyetlerinin azalmasını sağlayacak olup,  çiftlikten sofraya gıda güvenliği anlayışıyla tüketicilerimizin sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşmaları sağlanarak tüketici menfaatleri teminat altına alınacaktır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Suni Tohumlamada Büyük BaşarıÖnceki Haber

Suni Tohumlamada Büyük Başarı

Makine Ekipman Kontrolleri YapıldıSonraki Haber

Makine Ekipman Kontrolleri Yapıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar