Şekerbank

Çiftçinin işine çok karışmazsak üretim artar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiftçinin işine çok karışmazsak üretim artar

Bitlis Valisi Ahmet ÇINAR, Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz ÇOBAN, Ahlat Kaymakamı Bülent TEKBIYIKOĞLU, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz Vahap ŞİMŞEK, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Şener KALYA ve Ahlat Ziraat Odası Başkanı Necat DEMİRDEN tarlada patates üreticilerini ziyaret etti.

Vali Ahmet ÇINAR ve beraberinde ki heyet Ahlat' ta patates tarlalarını ziyaret ederek, üreticilerden patates hasadı hakkında bilgi aldı. Çiftçilerin sorunlarını dinleyen Vali ÇINAR, hasat döneminde çiftçilere moral verdi.

Vali ÇINAR, Ahlat' ın tarım noktasında Türkiye'nin öncü ilçelerinden bir tanesi olduğunu belirterek: "Öncelikle bereketli olmasını diliyoruz. Emeği geçen çiftçilere, burada çalışan işçilere, emeği geçenlere minnet borçlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Ahlat bölgemiz, Adilcevaz' ı da hesap etmek gerekir, tarımda çok öne çıkmıştır. Belli ürünlerde yoğunlaşmanın olduğu artık sektörel anlamda da belli bir adres olan bir ilçemizdir. Burada meyve, sebze, her alanda hakikaten çok bereketli ve geniş toprakları olan bir alan var. Burada patates ve domates üretimi öne çıkmış durumda. Türkiye'de öncü bölgelerden, ilçelerden bir tanesi olmuş durumdadır. Pazar sorunu dönem dönem yaşansa da artık belli bir üretim noktası ve adres olmasından dolayı da pazar sorunu olmaktan çıkmaya doğru gidiyoruz. Burada sevinçle şunu gördük. Tüm arkadaşlarımızla birlikte yapmış olduğumuz incelemelerde, çiftçilerimizle sohbetlerimizde teknoloji artık çiftçilerimiz tarafından yaygın bir şekilde kullanılmaya başlamış. Bu da hem onların gelirlerini ve üretimlerini artırırken, artık eski dönemde olduğu gibi çiftçilik sadece belli bir kesimin bir fakirlik emaresi gibi halk nazarında görülmekten çıkmaktadır. İnsanlar artık çiftçiliğe yönelmektedir. Burada yapılan üretim ve çalışmalarla para kazanıldığını da görmektedirler. Bu da çok sevindirici bir durum. Bereketli olsun. Herkesin eline ve emeğine sağlık" dedi.

Vali ÇINAR, çiftçilere bilgi ve teknik destek verme anlamında ellerinden geleni devlet tarafı olarak yaptıklarını vurgulayarak; "İnşallah biz devlet olarak hem Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın destekleri hemde diğer bir takım kalkınma ajansları destekleriyle birlikte çiftçilerimizi hem motive etme anlamında hemde bilgi, teknik destek verme anlamında elimizden geleni devlet tarafı olarak yapıyoruz. Çiftçilerimizin önünü, yolunu açarsak, onların işine de çok karışmazsak bu üretimin, kalitenin, rekoltenin giderek yükseldiğini ve çoğaldığını görüyoruz. Bundan dolayı da mutlu oluyoruz" dedi.

Tarlalarda ki ziyaretinin ardından Ahlat Ziraat Odası Başkanlığı'na geçen Vali Ahmet ÇINAR burada bazı çiftçilerin sorunlarını dinledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kayseri Şeker’in Şeker Oranını Artırma Seferberliğine Çiftçilerden Tam DestekÖnceki Haber

Kayseri Şeker’in Şeker Oranını Artırma S...

Biga Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojiler Fuarı 11. kez kapılarını açtıSonraki Haber

Biga Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknoloji...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar