Şekerbank

Çiftçilere Tapu Dağıtım Töreni Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiftçilere Tapu Dağıtım Töreni Yapıldı
Tofidass

Suriye Sınırına yakın bölgedeki kullanılmayan arazilerin 2004 yılında "Zeytincilik Kanunu" kapsamında arazisi olamayan köylülere dağıtılması projesinde oluşturulan zeytin bahçelerinin tapuları törenle çiftçilere dağıtıldı.

Koruhüyük İlkokulu Bahçesinde   düzenlenen Tapu dağıtım törenine; Hatay Vali Yardımcısı Bilal BOZDEMİR, Hassa Kaymakamı Mustafa PALA, Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman DEMİREL, Garnizon ve Jandarma Komutanı Yüzbaşı Nuri DİLEK, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Mehmet ANDİÇ, Hassa İlçe Tarım Müdürü Mehmet ŞIHLAR, Kurum amirleri, İlçe Müdürlüğü personelleri ve çiftçiler katıldı.

Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, zeytinciliğin ülkemiz ve bölge için önemli bir tarımsal üretim olduğunu belirtti. Dünya zeytin üretiminin yüzde 10'unun Türkiye'de üretildiğini ifade eden Bozdemir, "Zeytin ülkesiyiz, ancak zeytin üretmiyoruz ve tüketmiyoruz. Yunanistan'da yıllık kişi başı zeytinyağı tüketimi 20 litre, bizde 1 litre civarında. Bizim bu durumu düzeltmemiz ve gerekenleri yapmamız gerekiyor" dedi.

Hassa Kaymakamı Mustafa Pala, projenin amacının topraksız çiftçiye toprak kazandırmak olduğunu söyledi. Çiftçilere dağıtılan arazileri amacı dışında kullanmamaları konusunda uyarıda bulunan Pala, projeyle topraksız vatandaşların topraklandırılarak zirai üretim ve istihdam artışı sağlandığını ve atıl durumdaki hazine arazilerinin ekonomiye kazandırıldığını kaydetti.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı  Mehmet ANDİÇ, "Hatay'ın en önemli tarım ürünlerinden olan zeytin, bu yıl bereketli bir sezon geçirdi. En çok tüketilen gıdaların başında gelen zeytin ve zeytinyağı, Hatay'da hala istenilen seviyelerde olmasa da son yapılan çalışmalar ile hem kalite hem verim olarak gelişme gösteriyor. İlimiz 14 milyon civarında zeytin ağacıyla Türkiye sıralamasında 3. sırada yer almaktadır. Bu yıl Hatay'ın zeytin rekoltesi konusunda diğer bölgelere ve zeytin üreticisi ülkelere göre şanslı bir yıl geçirmiştir dedi.

Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, "Bugün burada, köylülerimizin mutluluklarına hep beraber şahit oluyoruz. Yaz demeden, kış demeden kıraç bir toprağı canlandıran, eli nasır bağlamış çalışkan insanlarımızın neşelerine ortak oluyoruz. Köylülerimizin yıllardır harcadıkları emek, gayret  ve alın terleri bugün tescillenmiştir. Bu mutluluğa vesile olanları tebrik ediyor, çiftçilerimize tapularının  hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum dedi.

Konuşmaların ardından 82 çiftçiye 3 bin 100 dekarlık alanın tapu dağıtımı yapıldı.

Koruhüyük Mahalle Muhtarı Ömer Kurt'un hazırladığı yöresel yemek ikramının ardından program sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Meralar Islah EdiliyorÖnceki Haber

Meralar Islah Ediliyor

İstanbul’da Ballı GünlerSonraki Haber

İstanbul’da Ballı Günler

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar