Şekerbank

Çiftçilere Şeker Pancarı Yetiştiriciliği Eğitimi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiftçilere Şeker Pancarı Yetiştiriciliği Eğitimi
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi iş birliğiyle kırsal ilçelerde düzenlenen eğitimler kapsamında Mahmudiye ilçesinde faaliyet gösteren çiftçilere yönelik “Şeker Pancarı Yetiştiriciliği” eğitimi gerçekleştirildi.
Tofidass

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı aracılığı ile kırsal ilçelerdeki çiftçi ve üreticilere yönelik eğitim çalışmaları sürüyor. Eskişehir’in kırsal ilçelerinde faaliyet gösteren çiftçilere ve tarımsal üretime ilgi duyan vatandaşlara, zirai eğitimler aldırılarak eksik olduklarını düşündükleri ya da merak ettikleri alanlarda kendilerini geliştirmelerini amaçlayan eğitimler kapsamında Mahmudiye ilçesinde “Şeker Pancarı Yetiştiriciliği” konulu eğitim gerçekleştirildi.

Mahmudiye Belediyesi Sosyal Tesisi’nde gerçekleştirilen eğitime Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Sibel Benek, Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Başkanı Levent Özbunar ve 2. Başkan Selma Güder, Mahmudiye ilçe merkezi ile mahallelerinde faaliyet gösteren çiftçiler katıldı.

Ziraat Mühendisi Tuğrul Kaya tarafından yapılan “Şeker Pancarı Yetiştiriciliği” konulu sunumda, “Türkiye’deki şeker pancarı üretimi, yüksek verim ve kalite şeker pancarı yetiştiriciliğinde toprak hazırlığı, gübreleme, ekim, bakım, mücadele, sulama ve hasada kadar tüm işlemlerin nasıl ve ne zaman yapılması gerektiği” gibi çok sayıda başlıkta önemli bilgiler verildi. Eğitim, katılımcıların merak ettikleri sorulara yanıt bulduğu soru cevap bölümü ile tamamlandı.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükşehir’den Küçük Üreticiye Ot Balyası DesteğiÖnceki Haber

Büyükşehir’den Küçük Üreticiye Ot Balyas...

Saruhanlılı Öğrenciler Arıların Dünyasını KeşfettiSonraki Haber

Saruhanlılı Öğrenciler Arıların Dünyasın...

Haber Yorumları

  • Nazmi̇ Oruç23-11-2023 12:26

    NAZMİ ORUÇ2 gün önceFotoğrafta çiftçiye benzer kimse yok gibi. Pancar üreticisi zaten sökümde, Atatürk zamanında kurulan 4 fabrikadan biri olan Eskişehir Şekerden (1933) kimse yok. OGÜ Ziraat Tarla Bitkileri Bl. (Endüstri Bitki ABD) kimse yok. Eskişehir de yıllardır Ş.Pancarı tohumu üreten ve araştırma geliştirme çalışması yapan KWS Türk Tarım Ticaretten kimse yok. Çiftçi eğitim çalışması salonda değil, pancar tarlasında yapılır. Havalar oldukça yağışlı, sökümde pancarla birlikte tarladan kaldırılan ticari gübre attığımız, en verimli üst tabaka toprak miktarları hakkında bir veri var mı?, Bu topraklar tarlalara geri götürülüyor mü?. Bu konuda ne önerirsiniz?. Bu konuda Eskişehir de yapılan bir araştırmada pancar sökümüyle bir dekardan 450-500 kg civarında toprak kaldırıldığı ve bu verimli toprağın tarlalara geri götürülmediği belirtilmiştir ([email protected]).

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar