Şekerbank

Çiftçi Soruyor Uzmanlar Cevaplıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiftçi Soruyor Uzmanlar Cevaplıyor
Keskin ve Sulakyurt İlçelerinde Hamzalı Köyünde Çiftçi Bilgilendirme Toplantıları yapıldı.
Tofidass

​Sulakyurt ilçesi Hamzalı köyünde İl ve Sulakyurt ilçe müdürlüğü idareci ve teknik elemanlarının katılımı ile çiftçi bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Arazi Edindirme Şube Müdürü Oğuzhan Güni, Sulakyurt ilçe Müdürü Ezgi Demircan ve teknik elemanlar katıldılar.
Keskin ilçesi Ziraat Odası Başkanlığı toplantı salonunda çoğunluğu muhtarlar olan çiftçilere tarım ve hayvancılık konularında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, İlçe Müdürü Serdal Avcı, Arazi Edindirme Şube Müdür V. Mikail Dedebali, Keskin Ziraat Odası Başkanı Dursun Baran ve teknik elemanlar katıldı. 
Toplantılarda bitkisel ve hayvansal üretimle ilgili bilgilendirmeler yapılmıştır. Toplantıda ayrıca; tarımsal arazilerin mülkiyetinin devri, toprak analizi ve gübreleme, tarımsal desteklemeler, sertifikalı tohum kullanımı, yaban domuzu ve tarla faresiyle toplu mücadele hakkında bilgiler verildi. Çiftçiler öğrenmek istedikleri soruları İl, ilçe ve şube müdürü ile konu uzmanı ziraat mühendisi ve veteriner hekimlere sormuşlardır. Sorulan sorular ilgililer tarafından cevaplandırılmıştır.
Toplantıdan sonra mera ıslah projesi çalışması için yoncalı köyüne gidilmiştir. 2016 yılı İlkbaharında yapılacak olan Bin dekar suni mera için toprak hazırlığı çalışması yerinde incelenmiştir. Burada yapılan etkinliğe Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Ankara Ünv. Ziraat Fak. Tarla Bitkileri Öğr. Üyesi Prof Dr Hayrettin Kendir, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Jale Ödemiş, Şube müdürlüğü mera biriminde ve ilçe müdürlüğünde görevli teknik elemanlar katıldı. 
Yoncalı köyü mera ıslah projesi 5 bin dekar alanda uygulanmaktadır. Islah çalışması kapsamında daha önce ilkbaharda gübreleme yapılmıştır. Bu alanın bin dekarında suni mera hazırlığı yapılmaktadır. 2016 yılı ilkbaharında ekim ve gübreleme işlemleriyle mera ıslah faaliyetlerine devam edilecektir. Proje, Türkiye’nin en geniş alanlı yapay mera alanları arasında yer almaktadır.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşova’lı Çiftçiler İçin Sertifika Töreni DüzenlendiÖnceki Haber

Gümüşova’lı Çiftçiler İçin Sertifika Tör...

Pazar Yerlerinde Mantar DenetimiSonraki Haber

Pazar Yerlerinde Mantar Denetimi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar