Şekerbank

Ceviz Yetiştiricilerine Yönelik Budama Eğitimi Verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ceviz Yetiştiricilerine Yönelik Budama Eğitimi Verildi
Tofidass

Bilecik ​İli Bozüyük İlçesi Kandilli Köyünde ceviz yetiştiricilerine yönelik budama eğitimi verildi.

Bozüyük İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü organizasyonu ile düzenlenen uygulamalı eğitime Kandilli ve çevre köylerdeki çiftçiler katıldı. Eğitimde Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Erdal ORMAN tarafından çiftçilere ceviz ağaçlarında budamanın doğru bir biçimde nasıl yapılacağı uygulamalı olarak gösterildi.

Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun YILDIZ eğitimde yaptığı konuşmada şunları söyledi;

"İlimiz tarımının gelişmesi için eğitim faaliyetlerine önem verdik. Bu amaçla konu uzmanlarını (asma, zeytin, kiraz ve ceviz yetiştiriciliği) İl Müdürlüğümüze davet ederek gerek teknik elemanların gerekse çiftçilerin yararlanmasını sağladık. İlçemiz için hububat bitkilerine alternatif olarak meyve yetiştiriciliğini önemsemekteyiz ve bunun için de ceviz gibi ürünlerin budama, sulama, gübreleme ve ilaçlama tekniklerinin üreticilerimiz tarafından daha bilinçli yapılması gerekmektedir. Yapılan eğitimlerin bölgemize ve üreticilerimize faydalı, ürünlerinin bol, kazançlarının bereketli olması dileklerimle eğitimi düzenleyen ve katılan herkese teşekkür ederim." dedi.

Bahar ayının gelmesi ile birlikte ağaçların budama ve aşılamalarının yapılmaya başlandığı ancak yanlış teknikler kullanıldığını dile getiren Ziraat Mühendisi ORMAN, uygulamalı olarak budama ve aşılama tekniklerini gösterirken, eğitim esnasında çiftçilerin budama konusunda yaptığı yanlışlara da değindi. Eğitimde 1 yaşında yeni tesis edilmiş ceviz bahçesinin farklı fidan tip ve boylarına göre tepe vurması budaması konularında teknik bilgiler anlatıldı.

Bozüyüklü çiftçiler eğitim toplantısının çok faydalı olduğunu belirterek organizasyonu düzenleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerine ve eğitimi veren Ziraat Yüksek Mühendisi Erdal ORMAN'a teşekkür ettiler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Turunçgil Bahçelerinde EKÜY Çalışmaları BaşladıÖnceki Haber

Turunçgil Bahçelerinde EKÜY Çalışmaları...

Patates Üretimini Artırma Faaliyetlerine Yönelik Eğitim DüzenlendiSonraki Haber

Patates Üretimini Artırma Faaliyetlerine...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar