Şekerbank

Cemilli'de İncir Festivali Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cemilli'de İncir Festivali Yapıldı
Tofidass

Mezitli Belediyesi tarafından düzenlenen Cemilli İncir Festivali'nin ikincisi yapıldı.

Cemilli Köyü Kadın Üretici Pazarı ve Kahvaltı Bahçesi'nde gerçekleştirilen festivale Mezitli Kaymakamı Emin Sait Karahaliloğlu, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca'nın yanı sıra belediye meclis üyesi, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Festivale verdiği destek nedeniyle işadamı Davut Mutlu'nun 'İncir Ağası' seçildiği festivalde en iyi incir seçimi de yapıldı. Jüri tarafından yapılan değerlendirme ile birinci olan Nuran Bayrak, cep telefonu, ikinci olan Duran Çetin tam altın, üçüncü olan Süleyman Ömer yarım altın ile ödüllendirildi. Festivale katılan tüm yarışmacılara yemek ödülü verildi.

KÖYLÜNÜN YÜKSELMESİNİ İSTİYORUZ

Halk ozanların türkülerle renklendirdiği festivalde konuşan Neşet Tarhan, Ziraat Yüksek Mühendisi olması nedeniyle tarımın sorunlarını çok iyi bildiğini ifade ederek, "Ancak şu bir gerçek ki tarım giderleri sürekli yükseliyor. Buna karşın yem, saman hatta canlı hayvan dahil her şeyi ithal eder hale geldik. Biz köylünün yükselmesini, istiyoruz. Cemilli'de bakımsız ve atıl durumda olan bu okulu Milli Eğitim'den talep ettik ve restore ederek köye kazandırdık. Yine gidip gelirken gördüğümüz kadınları bu alanda toplayarak, burasını Kadın Üretici Pazarı haline getirdik. Anlayışımızın temelinde kadının güçlenmesi yatıyor. Kadın Üretici Pazarlarının gelişmesini ve yaygınlaşmasını çok önemsiyorum" dedi

MEZİTLİ'Yİ DÜNYA TANIYOR

Mezitli, Mersin'in en hızlı gelişen ve modern ilçesi olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, "Artık Mezitli'yi tüm Türkiye tanımaya başladı. Bu sizlerin, burada yaşayanların sayesinde gerçekleşiyor. Güç verdiğiniz zaman daha büyüyen bir Mezitli'yi hep birlikte inşa edeceğiz" diye konuştu.

Yarışma için alana getirilen incirlerin konuklara dağıtıldığı festivalde İncir Ağası Davut Mutlu'ya Atatürk desenli kahve takımı hediye edildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AK Parti Konya Milletvekilleri üreticilerle buluştuÖnceki Haber

AK Parti Konya Milletvekilleri üreticile...

Ankara’da Domates Güvesine Karşı Biyolojik MücadeleSonraki Haber

Ankara’da Domates Güvesine Karşı Biyoloj...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar