Şekerbank

Çekirge Mücadelesi Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çekirge Mücadelesi Devam Ediyor
Tofidass

Van Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün 2016 yılı mücadele programında 1500 Da. alanda çekirge mücadelesi yapılması programa alınmış ve gerekli mücadele sağlanmıştır. Program çerçevesinde mahalle sakinlerine çekirge zararı ve mücadelesi ile ilgili gerekli eğitim ve yayım çalışmaları yapılmıştır. Geçmiş yıllarda Bahçesaray ve Çatak ilçelerinde görülen zararlıya karşı; İl Müdürlüğünden Bahçesaray ilçesine 02 Mayıs 2016 tarihinden itibaren ilave 3 konu uzmanı teknik personel ve ihtiyaç duyulan araç gereç malzemeleri gönderilmiştir. Yapılan sürveyler ve zararlı ile mücadele çalışmaları İl/İlçe Müdürlüğü teknik personellerinin bilfiil katılımları ile yürütülmektedir.

Farklı garsiyat alanlardaki kışlaklarda 1.nci ve 2.nci nimf döneminde bulunan, çekirgenin, kışlak alanlarını terk edip yayılmadan önce garsiyat alanları ilaçlaması yapılmaktadır. Böylece çekirgelerin dağılıp geniş alanlara yayılmadan önce garsiyat alanları ilaçlanarak, daha az ilaç kullanılarak daha etkin bir mücadele yapılmaktadır. Böylece garsiyat alanlarında toplu ilaçlama yapılarak, çekirgelerin çok büyük alanlara dağılması önlenerek yayılması engellenmektedir.

İl Müdürlüğü Van'la ilgili mahallelerinde yapılan sürvey çalışmaları sonucu kimyasal mücadele yapılması amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığıyla irtibata geçilerek ilave ilaç takviyesi sağlanarak, ilçelere ilçeye gönderildi. Söz konusu mahallelerde İl Müdürlüğünce kışlaklardan (garsiyat alanları) çekirge inişi başlamadan önce, 02 Mayıs 2016 tarihinden bugüne kadar görevlendirilen ekipler ve Bahçesaray Kaymakamlığı katkılarıyla; her gün 40 adet ilaçlama ekipmanları ile mücadele yapıldı. Yüksek yerlerdeki kar örtüsü peyderpey eridikçe, ortaya çıkan yeni garsiyat alanlarına etkin şekilde müdahale devam etmektedir. Mücadele yapılan alanlarda başarı sağlanmış olup, farklı alanlarda çekirge çıkma ihtimaline karşı, teknik ekiplerce sürvey ve kimyasal ilaçlama mücadelesi devam etmektedir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dört yeni buğday çeşidi tanıtıldıÖnceki Haber

Dört yeni buğday çeşidi tanıtıldı

Laleler Ana Yurduna Geri DönüyorSonraki Haber

Laleler Ana Yurduna Geri Dönüyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar