Şekerbank

Çatalca'nın En Güzel Malağı Seçildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çatalca'nın En Güzel Malağı Seçildi
Tofidass

İstanbul Çatalca ilçesinde 17. Erguvan Festivali kapsamında bir dizi etkinlik düzenlendi. İlçede hayvancılık ile ilgili tanıtımın ve bilinçlendirmenin yapılması için festivalin 5. günü Mehmetçik Meydanı'nda bir panel ve 'En Güzel Malak Yarışması' yapıldı. 

Etkinliklere; Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, İstanbul İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül, İstanbul Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sezai Ural, Ak Parti Çatalca İlçe Başkanı Selim Güçbilmez, sivil toplum kuruluşları başkan ve yöneticileri, mahalle muhtarları ve manda yetiştiricileri ile vatandaşlar katıldı. Program başta Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başladı ve protokol konuşmalarıyla devam etti.

Törende bir konuşma yapan Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Modernleşme ile birlikte, yaşam şeklinin değişmesine rağmen beslenme alışkanlıklarının değişmediğini vurgulayarak,  beslenmenin en temel ihtiyaç olduğunu söyledi. İnsanoğlunun beslenme ihtiyacını yüzyıllarca topraktan sağladığının altını çizen Becel, “Gerek tarımsal ürünleri gerekse de hayvancılık açısından şanslıyız. İstanbul gibi bir metropolde bu kadar organik ürünleri bulmak büyük bir lüks. Çatalca aslında gurme bir kent olabilir. İlçemize binlerce insan geliyor, daha da gelecek. Avrupa yakasında Çatalca'nın dışında doğayla bir arada olabileceğiniz bir alan yok. Deniz var orman var, doğal yaşam var toprak var." dedi.

İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül ise, kentleşmeyle birlikte tarımsal alanların azaldığına dikkat çekerek, kentsel gelişimle tarımsal gelişimin paralel yürütülmesi gerektiğini söyledi. Bilinenin aksine, İstanbul’un bir sanayi kenti olduğu kadar aynı zamanda bir tarım şehri de olduğunun altını çizdi. Özellikle manda yetiştiriciliğinde İstanbul’un Türkiye’nin önde gelen illerinden biri olduğunu vurgulayan Aygül, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının İstanbul’daki mandacılık faaliyetleri için 17 milyon Liralık destek sağladığını söyledi. 

Protokol konuşmaların ardından, İstanbul Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği ve Çatalca Belediyesi işbirliği ile düzenlenen “AB ve Türkiye'de Hayvancılığın Durumu – Örgütlü Çalışmanın Önemi” isimli bir de panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak katılan Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zeotekni Bölümü Biyomedikal-Genetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet İhsan Soysal ve İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Zeotekni Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömür Koçak, toprağın ve hayvancılığın önemini vurgulayan birer sunum yaptılar.

MALAKLAR GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Programın ikinci kısmında ise İstanbul'da ve Çatalca'da bir ilk olan 'En Güzel Malak Yarışması' yapıldı. Yarışmada ilk önce jüri üyeleri tarafından malaklar, cidago yüksekliği, kalça yumru genişliği, beden derinliği, vücut uzunluğu ve genel görünüş kıstasları ile malakları değerlendirdiler. Yapılan değerlendirmeler ve puanlama ile birlikte ilk üçe giren yetiştiricilere hediyeleri verildi. Hediyeler verilmeden önce yarışmaya katkılarından dolayı Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zeotekni Bölümü Biyomedikal-Genetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet İhsan Soysal ve İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Zeotekni Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömür Koçak, İstanbul Kalkınma Ajansı İzleme Uzmanı Cüneyt Genç ve İstanbul İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül'e birer teşekkür plaketi verildi. 

Yapılan bu teşekkür seremonisinin ardından 'En Güzel Malak Yarışması'nda, üçüncü olan malak sahibi Ferdi Özkan'a, ikinci olan malak sahibi Sadık Ermiş'e ve birinci olan malak sahibi Murat Ören'e plaketleri ve hediyeleri verildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kiraz İlçesindeki Dolu Zararına Karşı Hasar Tespit Çalışmaları YapılıyorÖnceki Haber

Kiraz İlçesindeki Dolu Zararına Karşı Ha...

Kayseri'deki Alabalık Tesisleri DenetlendiSonraki Haber

Kayseri'deki Alabalık Tesisleri Denetlen...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar