Şekerbank

Büyükşehir’den Hayvansal Üretime Bir Destek Daha

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büyükşehir’den Hayvansal Üretime Bir Destek Daha
Tofidass

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya genelindeki çiftçilere Macar Fiği tohumu desteğinden sonra şimdi de hayvansal üretimin en önemli girdilerinden olan ve kaba yem olarak kullanılan yonca tohumu desteğinde bulunuyor. Yüzde 50 hibeli yonca tohumu desteğinden faydalanmak isteyen çiftçiler 30 Kasım’a kadar başvuru yapabilecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi, tarım ve hayvancılık desteklemeleri kapsamında Konyalı üreticiye Macar Fiği tohumu desteğinin ardından şimdi de yonca tohumu desteğinde bulunuyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Yeni Büyükşehir Yasasıyla birlikte tarımı ve hayvancılığı destekleme ve geliştirme çalışmalarını artırarak sürdürdüklerini ifade ederek, bu kapsamda Konya genelinde on binlerce çiftçiye katkı sağlayamaya devam ettiklerini belirtti.

“Üretmek Sizden Destek Büyükşehir’den” sloganıyla her zaman üreticinin yanında olduklarını kaydeden Başkan Altay, “Eylül ayında 23 ilçedeki 130 mahallede çiftçilerimize verdiğimiz 100 bin kilo Macar Fiği tohumu desteğinden sonra şimdi de hayvansal üretimin en önemli girdilerinden olan ve kaba yem olarak kullanılan yoncanın üretiminin artırılması amacıyla yonca tohumu desteklemesi yapıyoruz. En az 5 dekar, en fazla 20 dekar araziler için verdiğimiz desteklemeden 31 ilçemizdeki çiftçimiz faydalanabiliyor. Üreticilerimizi yüzde 50 hibeli ve 30 Kasım’a kadar başvuruları devam edecek olan destekten faydalanmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Macar Fiği tohumunun ardından kaba yem konusundaki ikinci destek olan yonca tohumu desteklemesi için müracaat dilekçeleri 30 Kasım’a kadar Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ve ilçe belediyelerine teslim edilebilecek. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi ve başvuru dilekçesine www.konya.bel.tr/tarim adresinden ulaşılabiliyor.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şahinbey Belediyesinden Yeni Orman Alanlarına 15.000 Adet Fidan DesteğiÖnceki Haber

Şahinbey Belediyesinden Yeni Orman Alanl...

Kırsal Kalkınma İçin Kadın Üreticilere Kıl Keçisi DesteğiSonraki Haber

Kırsal Kalkınma İçin Kadın Üreticilere K...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar