Şekerbank

Buğday Ve Arpa Çeşit Demonstrasyonun Tarla Günü Düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Buğday Ve Arpa Çeşit Demonstrasyonun Tarla Günü Düzenlendi
0
Tofidass

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması projesi adı altında başlatılan ve Edirne Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Koordinatörlüğünde yürütülen Buğday ve Arpa çeşitlerinin kalite ve verime yönelik demonstrasyonu Kofçaz İlçe Müdürlüğünün organizasyonunda olmak üzere Kofçaz İlçesi Tastepe Köyü çiftçilerinden Reşat APTİŞ'in tarlasında Tarla Günü düzenlendi.

11.11.2014 tarihinde ekilişi yapılan demonstrasyonu Buğdayda Selimiye ve Saban ve tescili yapılacak 3 çeşit (BBDV11–16 ve 19 çeşitleri) ile Arpada Hasat ve Harman çeşitleri olarak kuruldu.

Edirne Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden temin edilerek alınan tohumlar söz konusu alana, Kırklareli Atatürk Toprak Su ve Tarımsal Meteoroloji Araştırma İstasyonu Müdürlüğünde yaptırılan analiz sonrası Ekilişte  35Kg. Üre, Kardeşlenmede 45 Kg. Amonyum Nitrat(%26) gübre ve Sapa kalkmada 35 Kg. Amonyum Nitrat(%26) gübre olarak Kırıklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ilgili projesinden karşılanarak kullanılmıştır.

Gerçekleşen Tarla Gününde kurulan demonstrasyon hakkında İlçe Müdürü Hasan DOĞAN'ın bilgi vermesinin ardından Edirne Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsünden Koordinatör Dr. Sami SÜZER Proje hakkında katılımcıları bilgilendiren bir konuşma yaptı.

Düzenlenen etkinlik ile ilgili düşüncelerini aktaran Kofçaz Kaymakamı Sayın Abdurrahman ŞAHİN'in ardından çeşitlerin tanıtılması ve sonrasında hasadına geçildi.

Tarla Gününe; Kofçaz Kaymakamı Abdurrahman ŞAHİN, Kofçaz Belediye başkanı Mehmet BALCI, İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Fatma KURT AYDIN, İlçe Müdürleri, Kurum Amirleri, Sivil Toplu Kuruluşlarının Yöneticileri, Köy Muhtarları ve Tastepe Köyü ile cıvar köylerdeki çiftçiler yanında teknik personel katıldı.

Çeşitlerin hasadı devam ederken Kofçaz Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün katılanlara yönelik ikramı gerçekleşti.

Çeşitlerin kalitesi ile ilgili bilgiler Kırklareli Ticaret Borsasında yapılacak olan kalite analizlerinin sonuçlanmasıyla birlikte gerek yayım faaliyetleri sırasında ve gerekse Kırıklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Web sitesinden çiftçilerimize duyurulacaktır.

Hasat sonrası verime yönelik bilgiler alınarak aşağıya çıkarılmıştır.

         BUĞDAY                                                                 ARPA

       (Tarla Günü biçim sonuçlarıdır)                        (Tarla Günü öncesi biçimsonuçlarıdır)

       (Çeşit16(Köprü))  = 586 KG.                               HARMAN= 150 KG.

       SABAN                = 560 KG.                               HASAT     = 140 KG.

       SELİMİYE           = 540 KG.              

       (Çeşit 11)             =  350 KG.   

       (Çeşit 19)              =  336 KG.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bursa'da incir ihracatı değerlendirme paneli düzenlendiÖnceki Haber

Bursa'da incir ihracatı değerlendirme pa...

Diyarbakır'da 43 bin büyükbaş ve küçükbaş hayvan sigortalandıSonraki Haber

Diyarbakır'da 43 bin büyükbaş ve küçükba...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar