Şekerbank

Bu çiftlik Türkiye'de ikinci olacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bu çiftlik Türkiye'de ikinci olacak
Kandıra Üğümce Köyü'nde, Türkiye’de Sütaş’tan sonra 2.si olacak 100 başlık gebe düve ve eğitim çiftliğinin inşaatı başladı.
Tofidass

Kocaeli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve CP Yem Firması'nın Kandıra Turan Güneş Kültür Merkezi’nde ortaklaşa düzenlediği hayvan besleme ve döl tutmama problemleriyle ilgili seminer hayvan yetiştiricilerden büyük ilgi gördü. Kocaeli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cemil Gülfen Üğümce Köyü’nde 100 başlık gebe düve ve eğitim çiftliğinin inşaatına başlanıldığının müjdesini verdi. 

Birlik Başkani Cemil Gülfen, Birlik Sorumlu Müdürü Veteriner Hekim Lütfiye Evkaya, Kırmızı Et Birliği Başkanı Ahmet Balık, Muhasip Hayri Çelik,  Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Ahmet Yavuz, Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Fatma Karayel, Kandıra Tarım İlçe Müdürü Basri Uslu, CP yem yetkilileri ve sivil toplum örgütü başkanları ve  Agranas danışmanlığın katıldığı seminerde hayvancılıkla ilgili önemli konulara değinildi.

GÜLFEN “SÜT PARA ETMİYOR”

 Toplantıda konuşan Damızlık birliği başkanı Cemil Gülfen şunları kaydetti:

Kocaeli’de ve ülke genelinde hayvancılıkla ilgili yaşanan sıkıntılar ortadadır. Sütün para etmediği buna rağmen girdi maliyetlerinin aşırı arttığı günümüzde siz değerli yetiştiricilere yardımcı olmak adına CP yemle beraber böyle bir seminer düzenleme kararı aldık. Bundaki amacımız hayvan besleme ve döl tutmama konusunda bilgilerinizi tazelemek, yanlış bildiğimiz konuları düzeltmek ve karlı bir hayvancılık yapma konusunda sizlere yardımcı olmaktır.

SORUNLARI BAKANLIĞA İLETTİLER

Gülfen “Biz Damızlık Birliği olarak gerekli platformlarda sizler adına sıkıntıları dile getirip gerek Tarım bakanımızdan gerekse milletvekillerinden hayvancılık için destek talep etmekteyiz. Hayvancılığı karlı hale getirmek için çözümler üretmekteyiz.  İnşallah hep beraber bu yolda başarılı sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum” dedi.  

ÜĞÜMCE KÖYÜ'NE 100 BAŞLIK GEBE DÜVE ÇİFTLİĞİ

Gülfen “Bu arada Damızlık Birliği olarak Kandıranı Üğümce Köyü’nde 100 başlık gebe düve ve eğitim çiftliğimizin inşaatına başlanmıştır. Türkiye’de Sütaş’tan sonra 2.si olacak olacak olan eğitim çiftliğimizde modern hayvancılıkla ilgili her türlü eğitim siz değerli yetiştiricilere verilecektir. İnşallah bundan sonra yapacağımız semineri kendi eğitim çiftliğimizde uygulamalı olarak yapacağız.  Kendi çiftliğimizde ürettiğimiz veya siz değerli üyelerimizden topladığımız dişi buzağıları kaliteli spermalar ile tohumlayıp yine sizlere uygun fiyatlarla pazarlayarak hem sizlere ekonomik anlamda yardımcı olmak hem de ırk ıslahı yaparak et ve süt verimi arttırmayı hedefliyoruz. Bu konuda birliğimize destek olacağınızdan şüphemiz yoktur dedi.  Seminer yetiştiricilere verilen çeşitli ikram ve hediyelerle son buldu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çam Yaprakları, Orman Köylüsüne Para KazandıracakÖnceki Haber

Çam Yaprakları, Orman Köylüsüne Para Kaz...

Açıkta Çilek Hasadı BaşladıSonraki Haber

Açıkta Çilek Hasadı Başladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar