Şekerbank

Besicilik'te Düşük Faizli Kredi Şartları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Besicilik'te Düşük Faizli Kredi Şartları
Büyükbaş hayvancılık tesisi kurmak ve ya geliştirmek isteyenlere kredi şartları içerinde kullanabilecekleri inşaat ve makine ekipman listesi belli oldu.
Tofidass

T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerince tarımsal üretime dair düşük faizli yatırım ve işletme kredisi kullandırılmasına ilişkin uygulama esasları tebliği gereğince büyükbaş hayvan yetiştiriciliği ve besiciliği ile ilgili kredi kullanım şartları belli oldu.

Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği

Karar kapsamında üreticilere faiz indirimli işletme ve yatırım kredisi kullandırılabilmesi için; on baş ve üzerinde kapasiteye sahip büyükbaş hayvan yetiştiriciliği işletmesi kurmaları veya işletme kapasitesini on baş ve üzerine çıkarmaları gerekir.

Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği için kurulu veya kurulacak işletmelere kullandırılacak olan yatırım kredileri,

Hayvan alımlarını,

Barınak yapımı ve tadilatını,

Süt sağım ünitesi,

Süt soğutma tankı,

Yem hazırlama ünitesi,

Balya makinesi,

Çayır biçme makinesi ve silaj makinesi,

Gübre yönetimi ile ilgili altyapı ve alet-ekipman alımını,

Kurulu işletmelerin münferit alet-ekipman alımlarını,

Kendi elektrik ihtiyaçlarını yenilenebilir enerji kaynaklarından (güneş ve biyokütle) üretmek için gerekli olan tesis ve alet ekipman alımını ve diğer yatırım giderlerini kapsar.

Tek yıllık yem bitkisi yetiştiriciliğine yönelik giderler, işletme kredisi kapsamında değerlendirilir. Süt sağım tesislerinde zirai kredilendirme belgesi yerine işletme bazında düzenlenen deney raporu esas alınır.

Kredi ile temin edilecek inek; Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliği kapsamında tanımlanarak Türkvet Kayıt Sistemine kaydedilmiş, kültür ırkı veya melezi, azami kırk sekiz aylık olması ve en az bir doğum yapmış olması gerekir. İşletme kredilerinde ve ekipman alımına yönelik yatırım kredilerinde işletmedeki hayvanların kulak küpe numaralarını da içerecek şekilde hayvanların kayıtlı olduğuna dair Bakanlık il/ilçe müdürlüklerinden onaylı yazı istenecektir.

Büyükbaş hayvan besiciliği

Karar kapsamında üreticilere faiz indirimli işletme ve yatırım kredisi kullandırılabilmesi için; on baş ve üzerinde manda dâhil olmak üzere besi sığırcılığı işletmesi kurmaları veya işletme kapasitesini on baş ve üzerine çıkarmaları gerekir.

İşletme kredisi ile temin edilecek hayvanlar azami yirmi aylık erkek olması gerekir. Ayrıca alınacak hayvanların Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliği kapsamında tanımlanarak Türkvet Kayıt Sistemine kaydedilmiş olmaları ve Türkvet Kayıt Sisteminde en az üç ay süreyle kayıtlı olmaları zorunludur.

Sözleşmeli besicilik kapsamında alınacak hayvanlarda Türkvet Kayıt Sisteminde üç ay süreyle kayıtlı olma şartı aranmaz. Sözleşmeli üretim ile ilgili usul ve esaslar hakkındaki yönetmelik hükümlerine uygun olarak yapılan sözleşmenin onaylı bir sureti banka veya TKK’ne verilir.

Besi sığırcılığı için kurulu veya kurulacak işletmelere kullandırılacak olan yatırım kredileri,

Barınak yapımını ve tadilatını,

Yem hazırlama ünitesi,

Balya makinesi ve çayır biçme makinesi,

Gübre yönetimi ile ilgili altyapı ve alet-ekipman alımını,

Kendi elektrik ihtiyaçlarını yenilenebilir enerji kaynaklarından (güneş) üretmek için gerekli olan tesis ve alet ekipman alımını ve kurulu işletmelerin münferit alet-ekipman alımlarını ve diğer yatırım giderlerini kapsar.

Tek yıllık yem bitkisi üretimi, işletme giderlerinin finansmanı amacıyla işletme kredisi olarak değerlendirilir.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Çelik'ten tarımsal destekleme ödemeleriyle ilgili açıklamaÖnceki Haber

Bakan Çelik'ten tarımsal destekleme ödem...

Bağcılıkta Ölükol (Sürgün Kuruması) HastalığıSonraki Haber

Bağcılıkta Ölükol (Sürgün Kuruması) Hast...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar