Şekerbank

Besicilerle Toplantı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Besicilerle Toplantı Yapıldı
Et ve Süt Kurumu Diyarbakır Et Kombinası Müdürlüğünde Diyarbakır'daki besicilerle ile toplantı yapıldı.
Tofidass

Et ve Süt Kurumu Diyarbakır Et Kombinası Müdürü  Hamdullah Güven  öncülüğünde gerçekleştirilen toplantıya Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, İl Müdür Yardımcısı Sedat Ildız, GAP Uluslararası Eğitim Merkezi Enstitüsü Müdürü Mehdi Sümerli Diyarbakır Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı  Vahyettin Bayat, Diyarbakır Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Yılmaz, Diyarbakır Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Abdullah Çetinkaya, Ticaret Borsası Yetkilileri, Güler Et Mezbahanesi ile May-Can Mezbahanesi yetkilileri ve çok sayıda değerli besicilerimizin iştirakleri ile toplantı yapıldı.

Toplantıda  Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar yaklaşan kurban bayramı nedeni ile  Diyarbakır ilinde 'de tüm tedbirlerin alındığı ve  kurban kesimi   sıkıntısının olmadığı  belirtilildi..

Toplantıda hayvancılıkta besicilikteki sorunlar ve bunlara dair çözüm önerileri değerlendirildi. Sivil toplum kuruluşları ve sektör paydaşlarının, bölge hayvancılığı konusunda bir araya gelerek değerlendirmeler yapması, hayvancılık sektörünün gelişimine büyük katkı sağlayacağı vurgulandı. Bu tür toplantıların ne kadar önemli olduğu vurgulandı.

Öncelikle Et ve Süt Kurumunun besiciler acısından önemine vurgu yapıldı. Kurumun uyguladığı sözleşmeli besiciliğin, besicilere Pazar garantisi sunduğu ve bununda üretimdeki istikrarı sürdürdüğü belirtildi.

Üretici birlikleri ile imzalanan protokoller sayesinde sözleşmeli besicilik modelinin oldukça yaygınlaştığı ifade edildi. ESK besicilerle piyasa şartlarına uygun sözleşmeler imzaladığı ve ilave prim bedeli ödediği için besicileri fiyat dalgalanmalarından korumakta ve daha planlı bir üretime teşvik etmektedir. Sözleşmeli besicilik sayesinde hem tedarik konusunda sıkıntı yaşanmadığı hem de besici mağdur edilmediği için tedarikin sözleşmeli olarak yapılması ile istikrarın sağlatılacağına dikkat çekti. Ayrıca son dönemde Bakanlığımızın verdiği destek sayesinde küçükbaş hayvan üretiminin ülkemiz genelinde yaygınlaştığı ve Kombinalarda küçükbaş hayvan alımları ile Et ve Süt Kurumu mağazalarında dana etine göre küçükbaş hayvan etinin daha ucuz olarak müşteri ile buluşturuldu ifade edildi.

Toplantıda besicilerin sıkıntıları ve diğer sektör temsilcilerinin önerileri dinlendi.

Ayrıca Et ve Süt Kurumunun tüketiciye sağlıklı ve piyasa şartlarına göre daha ucuz et sunduğu, bu hafta başından itibaren de dana eti ve kıyma satışında %5 indirim yapıldığı ve yapılan indirimle piyasada oluşan spekülatif fiyat artışın önüne geçildiği belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kadın Çiftçiler “Tarım ve Teknoloji Günleri” FuarındaÖnceki Haber

Kadın Çiftçiler “Tarım ve Teknoloji Günl...

ERZURUM'DA HASAT ZAMANISonraki Haber

ERZURUM'DA HASAT ZAMANI

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar