Şekerbank

Bayram fırsatçıları sebze fiyatlarını uçurdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayram fırsatçıları sebze fiyatlarını uçurdu
Tofidass

Ürün eksikliği ve fırsatçılar bayramda İstanbul'da sebze fiyatlarını zıplattı. Hal'den 2.5 liraya çıkan domatesin fiyatı 6 liraya kadar çıktı. Ürünlerin kalitesiz olması göze çarparken yetkililerin açıklamalarına göre sorun bugün itibariyle bitti.

Bayram boyunca vatandaşın İstanbul’da olmaması pazarcıların yerlerini kiralamaları ve sebze akışının aksaması İstanbul’da domates salatalık ve maydanoz gibi ürünlerin fiyatını zıplattı. Bayramda trafik yok diye sevinen İstanbulluları sebze fiyatları sarstı.

İstanbul Meyve Sebze ve Komisyoncuları Derneği Başkanı Burhan Er sozcu.com.tr’ye yaptığı açıklamada bayram öncesi hal çıkışı 2.5 lira olan en kaliteli domatesin bayram süresi içinde 6-7 TL’ye, bayram öncesi hal çıkışı 1.5-1.8 TL arasında olan salatalık 3.5-4 TL’ye, bayram öncesi çıkışı 1 TL olan maydanoz ise bayram süresi boyunca vatandaşa 2 TL’den satıldı. Öte yandan tezgâhlarda yer alan ürünlerin kalitesiz olması vatandaşların dikkatini çekerken İstanbul’a ürün akışında bayram boyunca tatilden dolayı eksiklik yaşanması neden gösterildi.

Er, “Halk ne zaman pazarlara inmezse fiyatlar böyle yükseliyor. Biz bunu sürekli dile getiriyoruz. Bayram süresinci süpermarketlerde çok büyük fiyat artışları gözlemledik” diye konuştu.

‘AŞIRI FİYAT ARTIRIYORLAR’

Semt pazarcılarının da yanlış yaptığını belirten Er, “Bayrama bir iki gün kala pazarcılar köylerine gidiyor yerlerini işin ehli olmayan insanlara bırakıyorlar. Onlar da kısa sürede maksimum kâr elde etmeye çalışıyor. Aşırı fiyat artışları oluyor” dedi.

Şu an için İstanbul’da sebze stoğu olarak hiçbir sorun bulunmadığını belirten Er, “Yeni hal yasası çok önemli. O uygulamaya geçtiği zaman kimse böyle yüksek kârlar ile satış yapamayacak” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Köydeki kooperatif, 30 milyon TL’lik domates ihraç ediyor!Önceki Haber

Köydeki kooperatif, 30 milyon TL’lik dom...

Biyokaçakçılıkla Mücadelede 3 Milyon 580 Bin Lira Ceza Kesildi…Sonraki Haber

Biyokaçakçılıkla Mücadelede 3 Milyon 580...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar