Şekerbank

Başdanışman Okan Gaytancıoğlu’ndan Gübretaş Soruları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başdanışman Okan Gaytancıoğlu’ndan Gübretaş Soruları
Tofidass

CHP Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Doç.Dr. Okan Gaytancıoğlu Tarım Kredi Kooperatiflerinde anlam veremedikleri bazı politika değişikliklerine gidildiğini vurgulayarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ya bir soru önergesi verdi.

GÜBRETAŞ’ın gelir elde edemediği için borçlu ve zarar eden NEGMAR’daki yüzde 40 hissesini kısa bir zaman önce 3 kere satışa çıkardığını ancak şimdi satmaktan vazgeçerek NEGMAR’daki hisselerini arttırma yoluna gittiğini söyleyen Gaytancıoğlu, bu durumu anlayamadıklarını belirtti. 

GüBRETAŞ’ın yüzde 75’inin 1 milyon çiftçinin ortağı olduğu Tarım Kredi Kooperatiflerine ait olduğunu belirten Gaytancıoğlu "Tarım Kredi Kooperatifleri ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın denetimi altında bulunuyor. Bu nedenle kamuoyu bir açıklama beklemektedir." Dedi.

Gaytancıoğlu’nun verdiği soru önergesinin metni şu şekilde;

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıda yer alan sorularımın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebimi saygılarımla dilerim.

Doç.Dr. Okan Gaytancıoğlu 
Edirne Milletvekili

Bilindiği üzere kara ve deniz taşımacılığı konusunda faaliyet gösteren NEGMAR Denizcilik Yatırım A.Ş’nin yüzde 40’ı GÜBRETAŞ’a aittir. Ancak GÜBRETAŞ, bir gelir elde edemediği için borçlu ve zarar eden NEGMAR’daki yüzde 40 hissesini 3 kere satışa çıkarmış ancak üç ihalede de müşteri çıkmasına rağmen bu ihaleler sonradan çeşitli nedenlerle iptal edilmişti.

Son günlerde yapılan açıklamalar neticesinde GÜBRETAŞ’ın NEGMAR’daki politikasının tamamen değiştiği hisselerini satıp NEGMAR’la ortaklığı bitirilmek yerine, GÜBRETAŞ’ın NEGMAR’daki ortaklık payının artırılmasına karar verdiğini görmekteyiz.

GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu aldığı kararla, Etis Denizcilik Yatırım A.Ş’nin NEGMAR’daki yüzde 20 hissenin satın alınmasına karar vermiştir. Bu satın alma işlemi gerçekleşirse GÜBRETAŞ’ın satamadığı NEGMAR’daki ortaklık hissesi yüzde 40’dan yüzde 60’a çıkacaktır. Yine alınan bir kararla GÜBRETAŞ’ın Etis Denizcilik Yatırım A.Ş’nin NARLI FERİBOT A.Ş’deki yüzde 30 hissesi ile GÖK DENİZCİLİK A.Ş’nin tamamını satın alacağı yönünde.

Buna göre;

1. GÜBRETAŞ’ın borçlu ve zarar eden NEGMAR’daki hisselerini satmak için üç kez ihaleye çıkmasına rağmen ihlallerin iptal edilmesinin nedeni ne dir?

2. GÜBRETAŞ’ın borçlu ve zarar eden NEGMAR’daki hisselerini satmak için üç kez ihaleye çıkmasına rağmen şimdi yeni hisseler alarak ortaklık payını artırmak istemesinin nedeni nedir?

3. GÜBRETAŞ tarafından satın alınacak NARLI FERİBOT ve GÖK DENİZCİLİK A.Ş’deki hisselerin değerlendirme tespit çalışmasının hangi şirket tarafından yapılacaktır?

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TESK Genel Başkanı Palandöken: Spekülatörler Kurban Piyasasını Alt Üst EdiyorÖnceki Haber

TESK Genel Başkanı Palandöken: Spekülatö...

Kayseri Şeker, Lisanslı Depoculukta da Bölge Çiftçilerinin Umudu Olmayı BaşardıSonraki Haber

Kayseri Şeker, Lisanslı Depoculukta da B...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar