ENBİR

CHP’li Aygun’dan ayçiçeği üreticisi için ithalat tepkisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’li Aygun’dan ayçiçeği üreticisi için ithalat tepkisi
CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Muratlı’da ayçiçeği hasadını değerlendirdi ve gümrük vergisinin öne çekilmesine tepki gösterdi.

TEKİRDAĞ — CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde ayçiçeği hasadını değerlendirdi. Aygun, ayçiçeği üreticisinin hasat döneminde gümrük vergilerinin öne çekilmesine yönelik girişimlerin üreticiyi mağdur edebileceğini savundu.

Bir çiftçiyle yaptığı görüşmede dekar başına verim hakkında bilgi alan Aygun, üreticinin 170-200 kilogram arasında verim aldığını belirtti.

“Türk çiftçisinin para kazanması lazım”

Ayçiçeği hasadının Trakya'da başladığını belirten Aygun, geçen yıl da benzer bir durum yaşandığını öne sürerek bazı sanayicilerin gümrük vergilerinin daha erken düşürülmesi için girişimde bulunduğunu iddia etti.

Aygun, Ticaret Bakanlığına ve Tarım ve Orman Bakanlığına seslenerek bu yöndeki girişimlere karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Aygun, “Çiftçinin hakkını arayın” diyerek, üreticinin mi yoksa Rusya, Bulgaristan, Romanya ve Ukrayna'daki çiftçilerin mi destekleneceği konusunda tercih yapılması gerektiğini savundu.

“Çiftçi para kazanmazsa gelecek yıl ekemez”

Aygun, Muratlı'daki çiftçiye gelecek yıl ayçiçeği ekip ekmeyeceğini sordu. Çiftçi, para kazanması halinde ekim yapacağını belirtirken, Aygun da üreticinin para kazanamaması durumunda gelecek yıl ekim yapamayacağını söyledi.

Aygun, Türkiye'de bu yıl ayçiçeğinde 1,7 milyon ton civarında hasat beklendiğini ifade ederek, üretimin gelecek yıllarda artırılabilmesi için çiftçinin gelir elde etmesinin önemli olduğunu dile getirdi.

Aygun ayrıca, ayçiçeği ithalatına yönelik politikalarda ithalatçıların ve ithalat lobisinin etkili olmasına izin vermeyeceklerini belirterek, önceliklerinin üretim olduğunu söyledi.

TARIM PUSULASI HABER MERKEZİ

 

Kaynak:Tarım Pusulası

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Giresun İl Tarım Müdürlüğü’nden fındık zurufu uyarısıÖnceki Haber

Giresun İl Tarım Müdürlüğü’nden fındık z...

Nemrut Dağı’nda biyokaçakçılığa 1,4 milyon lira cezaSonraki Haber

Nemrut Dağı’nda biyokaçakçılığa 1,4 mily...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar
SCD Agriculture