Şekerbank

Bal Arısı İçin Kivi Bitkisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bal Arısı İçin Kivi Bitkisi
Bal Arısının Kivi Bitkisi Polinasyonunda Kullanımının Yaygınlaştırılması Projesi Başlıyor
Tofidass

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı talimatı ile tarımsal yenilik ve bilgi sistemi kapsamında 81 ilde Araştırma Enstitüleri ve İl Müdürlükleri işbirliğiyle "Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Yayım Projeleri" yürütülmektedir.

Bu kapsamda Ordu'da 2016-2017 yıllarında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliğiyle "Bal Arısının Kivi Bitkisi Polinasyonunda Kullanımının Yaygınlaştırılması Projesi" uygulanacaktır.

Bal Arısının Kivi Bitkisi Polinasyonunda Kullanımının Yaygınlaştırılması Projesi ile bitkisel üretimde arı tozlaşması ile elde edilen ürünlerin nitelik ve niceliği artacağından, bol ve kaliteli meyvelerin pazarlanması daha kolay olacak ve üreticilerin ekonomik anlamda daha güçlü olması sağlanacaktır. Proje sonuçlarından kivi yetiştiricileri, arıcılar, kivi pazarlamacıları, tüketiciler ve hatta teknik personellerin doğrudan veya dolaylı faydalanması beklenmektedir.

2016 yılında uygulamaya başlanacak olan bu proje ile Altınordu ve Fatsa ilçelerinde demonstrasyon bahçeleri kurulacak, bu bahçelerden elde edilen sonuçlar kivi yetiştiriciliğinin yoğun olarak yapıldığı ilçeler olan Altınordu, Fatsa, Gülyalı, İkizce, Perşembe, Ulubey ve Ünye'de yapılacak toplantılarla ve kitle yayım vasıtaları yoluyla kivi üreticilerine duyurulacak. Yine her iki Altınordu ve Fatsa denemenin yapıldığı bahçelerde düzenlenecek tarla günleri vasıtasıyla üreticilerin sonuçları bizzat yerinde görmesi sağlanacaktır.

Proje kapsamında ilk toplantılar Altınordu ve Fatsa İlçelerinde teknik personele ve ilçelerde görev yapan tarım danışmanlarına yönelik olarak gerçekleştirilmiş olup projenin startı verilmiştir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Akşam Arıcılık Kursları BaşladıÖnceki Haber

Akşam Arıcılık Kursları Başladı

Bakan Yardımcısı Daniş Ulusal Pamuk Konseyi yönetimini kabul ettiSonraki Haber

Bakan Yardımcısı Daniş Ulusal Pamuk Kons...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar