Şekerbank

Bakan Pakdemirli: “Yetiştiricilerimizi Yüksek Yem Maliyetleri Altında Ezdirmeyeceğiz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Pakdemirli: “Yetiştiricilerimizi Yüksek Yem Maliyetleri Altında Ezdirmeyeceğiz”
Tofidass

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, artan yem fiyatlarına karşın TMO’nun regülasyon görevini yerine getireceğini açıkladı.

Bakan Pakdemirli yaptığı açıklamada; “Yem piyasalarındaki olağanüstü artışlara müdahale ediyoruz.

TMO alım fiyatlarını 17 Mayıs tarihinde açıklamıştık ve üreticilerimiz tarafından memnuniyetle karşılanmıştı ancak kuraklık nedeniyle oluşan rekolte kaybı ve dış piyasalar bahane edilerek borsalarda düşük tonajlardaki işlemlerde yüksek fiyatların oluştuğunu gözlemledik. Özellikle iki önemli yem hammaddesi olan arpa ve mısırda yaşanan fiyat artışları ve spekülatif amaçlı stoklama faaliyetleri tüketicilerimizin yanı sıra besici ve yetiştiricilerimizi de olumsuz etkileyecek aşamaya geldi. Toprak Mahsulleri Ofisince 2020/21 sezonunda besici ve yetiştiricilerimiz başta olmak üzere yem piyasalarına yönelik uygun fiyatlı yaklaşık 1,8 milyon ton arpa ve mısır satışı yaptık.

2021/22 sezonunda ise alım fiyatlarının ilan edilmesinden sonra, sektörün önünü görebilmesi amacıyla buğday ve arpa satış fiyatlarını belirledik. Ekmeklik buğdayın tonunu 2.450 TL, makarnalık buğdayın tonunu 2.650 TL ve arpanın tonunu 1.950 TL olarak açıkladık. Ayrıca ekmeklik buğday talebi üzerindeki baskının azaltılması amacıyla, ekmeklik buğdaydan elde edilen makarna kati ihracatlarını da kayda bağlayarak durdurduk.

TMO son olarak Mayıs ve Haziran aylarında yaklaşık 450 bin ton arpa ve mısırı besici ve yetiştiricilerimize satışını gerçekleştirdi. Son günlerde yem hammaddeleri piyasasında oluşan yüksek fiyatların yetiştiricilerimizin maliyetlerini olumsuz etkilemesi et ve süt üreticilerimizin yem maliyetlerinin düşürülmesine yönelik yoğun talepleri üzerine hızlı ve güçlü bir şekilde TMO üzerinden yem regülasyonu çalışmalarını başlatıyoruz.

Bu kapsamda Toprak Mahsulleri Ofisinin; mevcut stoklarını kullanarak ve takviye ederek besici ve yetiştiricilerimizin yanı sıra yem sektöründeki tüm kullanıcıların ihtiyacını uygun fiyatla karşılamak üzere güçlü bir şekilde piyasalara müdahale edeceğiz” dedi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 2
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 3
    KOMİK
  • 4
    İNANILMAZ
  • 3
    ÜZGÜN
  • 5
    KIZGIN
Hollanda’dan Getirilen İnekler Telef OlduÖnceki Haber

Hollanda’dan Getirilen İnekler Telef Old...

“Veteriner Hekim Yemini”ne bağlı kaldıkları bir meslek hayatı yaşamalarını diliyorumSonraki Haber

“Veteriner Hekim Yemini”ne bağlı kaldıkl...

Haber Yorumları

  • Hatice19-06-2021 00:18

    At çiftliğim var, Turizm Bölgesinde olmam, işimizi çok zora soktu, mera yok otlak yok, turist yok ki olsada turistlerin durumu bizden de kötü, biz at çiftlikleri nasıl bakacağız bu hayvanları, geçen hafta 130 TL olan yem haftada zam koyuyor şimdi 165 TL yazık yaa

  • Cengiz17-06-2021 21:10

    Arpa tonu 2.800 olmuş yağ tenekesi 300 olmuş 25 kg pirinç torbası 270 olmuş 25 kg un torbası 280 olmuş saman tonu 870 olmuş 14 ton saman alsan 12 bin eder 10 ton arpa alsan 25 bin eder bi büyük baş hayvanı sat 5 bin derler şimdi gelde bu işin içinden çık nerde yetkililer orda burda halkı döşünüyoruz diyorlar yazık ya valla çok yazık

  • Çiftçi16-06-2021 15:26

    Bu adam çiftcilikten anlamayı bırak, ileriyi görmeyi bırak 1 dk ilersini göremeyecek kadar yetersiz bilinçsiz

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar