Şekerbank

Bakan Kirişci, Avrupa'da 15 bin tür varsa bunun 12 bini kendi ülkemizde

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, "Avrupa'da 15 bin tür varsa bunun 12 bini kendi ülkemizde. Bunun 3 bin 700 civarında olanı da kendi coğrafyamıza ait endemik türlerdir. Başkaları bizim sırtımızdan milyonlarca dolar kazanç elde ederken bunun kaynağı bizim endemik türlerimiz olduğu halde buralardan ekonomik olarak istifade edemeyen bir ülke konumundayız."

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Orman Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen Dünya Biyolojik Çeşitlilik Günü Etkinliği'ne katıldı. Bakan Kirişci burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin jeostratejik konumunun önemine işaret ederek salgın döneminde artan lojistik maliyetlerinden dolayı ülkenin konumunun fırsata çevrildiğini belirtti.

Biyoçeşitliliğin ekonomik refaha dönüştürülmesi için çalışmalar yaptıklarının altını çizen Kirişci, "Avrupa'da 15 bin tür varsa bunun 12 bini kendi ülkemizde. Bunun 3 bin 700 civarında olanı da kendi coğrafyamıza ait endemik türlerdir. Başkaları bizim sırtımızdan milyonlarca dolar kazanç elde ederken bunun kaynağı bizim endemik türlerimiz olduğu halde buralardan ekonomik olarak istifade edemeyen bir ülke konumundayız. Buna bizim son vermemiz gerekiyor. Biz de payımıza düşeni alabilmeliyiz. Şu an Bakanlığımızda taslak şeklinde hazırlanan bir çalışma var, bunu Meclis'imize sunmuş ve yasalaşmasıyla buradaki durumumuzu pozitife çevirmiş olacağız."

Kirişci ayrıca nesli tehlike altında olan ve Türkiye'de en son 1974'te görülen Anadolu Leoparı'nın yeniden görülmeye başlandığını ifade ederek Anadolu Leoparı'nın sayıca artırılması için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Anadolu Leoparı'nın foto kapanla kaydedilen son görüntülerinin konuklarla paylaşıldığı etkinlikte Bakan Kirişci, konuşmaların ardından endemik türlerin yer aldığı sergiyi gezdi. Bu sırada Bakanlık çalışanı Halil Samur kendi yazdığı bir şiiri Kirişci'ye takdim etti.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bafra’da Damla Sulama ve Geleneksel Çeltik Ekimleri Birlikte GerçekleştirildiÖnceki Haber

Bafra’da Damla Sulama ve Geleneksel Çelt...

Bafra’da Mera Islah Amenajman Projesi Açılışı GerçekleştirildiSonraki Haber

Bafra’da Mera Islah Amenajman Projesi Aç...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar